„Це наш старший, і він вам скаже, до кого ми”

21 Листопада 2004
771
21 Листопада 2004
16:53

„Це наш старший, і він вам скаже, до кого ми”

771
Відкріпні талони, які не видавали на дільницях Києва з причини, начебто, вичерпаного ліміту, спливають у груп молодиків? <i>Відкріпні талони, які не видавали на дільницях Києва з причини, начебто, вичерпаного ліміту, спливають у груп молодиків? </i>
„Це наш старший, і він вам скаже, до кого ми”
Депутат Дарницької районної ради, координатор від В.Ющенка 215-го териториального виборчого округу, Віктор Таран підтвердив „Телекритиці” інформацію, яка надходить від інших джерел щодо того, що на даний момент найбільші порушення в Києві пов’язані з голосування за відкріпними посвідченнями. За інформацією Віктора Тарана, зараз навколо київського Харківського масиву розташовані автобуси з черкаськими, закарпатськими і одеськими номерами. „Автобуси нами документально зафіксовані, відзняті разом з номерами”,- підкреслив В.Таран. - Зараз по дільницям, зокрема, №12, №11 (215 ТВО), ходять представники з Черкас і масово голосують”.

Від іншого джерела, яке побажало залишитися неназваним, „ТК” дізналася навіть ПІБ одного з тих, хто приїхав голосувати за відкріпним талоном. Це мешканець Черкас – Ільєнко Ігор Анатолійович (на фото), паспортні дані його зафіксовані на виборчій дільниці, його машина –„ЛАДА” блакитного кольору (на фото), „відмазка”(причина приїзду до Києва)– приїхав на побачення до дівчини. Зафіксована також ще група – 12-15 чоловік, кілька легкових машин.

Серед тих, хто голосує за відкріпними посвідченнями, В.Таран назвав ще приїжджих із Закарпаття. Як він зазначив, це був найяскравіший приклад (10-та київська виборча дільниця): „Взагалі дійшло до абсурду, коли прийшли ці люди і на запитання „ви до кого?” відповіли: „Це наш старший, і він вам скаже, до кого ми”. Показали на людину. Ми запитали, чи він є старшим, навели на нього камеру, але він, сказавши, що є насправді просто водієм, почав тікати. І від переслідування йому-таки вдалося втекти, він скочив у якусь іномарку і від’їхав. Коли ми повернулися назад, на дільницю, всі ці люди стояли абсолютно розгублені і не знали, що робити. Але їм все ж дозволили проголосувати”.

За інформацією В.Тарана, на 12-ту києвську дільницю прийшла людина з відкріпним посвідченням, проте вона не мала штампу про прописку в паспорті, отже, „невідомо, як йому це посвідчення видали”. З’ясувати у цього чоловіка також нічого не вдалося, тому що він просто втік.

„Тобто масові фальсифікації, – наголосив В.Таран,- відбуваються саме завдяки відкріпним посвідченням, як і передбачалося”.

Він повідомив, що якщо приходять цілі групи людей, які голосують за відкріпними посвідченнями, то всі їх паспортні дані спостерігачами фіксуються, і відповідні дані передаються на спеціально виділену гарячу лінію штабу Ющенка. „Звичайно – зазначив В.Таран,- ми не маємо права заборонити людям голосувати, тому, що посвідчення у них є, їх перевіряють, вони мають необхідний захист (тобто підготовка дуже кваліфікована)”. В зв’язку з усіма цими подіями депутат Дарницької райради підкреслив один цікавий факт: „Згідно із Законом, перед виборами мають видати 4% (від загальної кількості) відкріпних посвідчень на кожну дільницю, тобто в середньому це близько ста бюлетенів. А реально, скажімо, по Києву, отримано не більше 20-30 штук на дільницю, а, отже, близько треті посвідчень десь зависали. Дивлячись по тому, що велика кількість людей приходять на дільниці з цими посвідченнями, то це наводить на висновок про те, що це вони і є”. Припущення В.Тарана полягає в тому, що в даному випадку діє, можливо, певний розроблений механізм: оскільки не можна було просто зробити зайві посвідчення типографським способом, то ті, що є в наявності, недодали на дільничні комісії, акумулювали в одному місті і роздали „потрібним” людям. До речі, ще вчора до „Детектор медіа” надходили відомості від мешканців Харківського масиву столиці про випадки відмови в отриманні відкріпних талонів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
771
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду