AOL купила Huffington Post за 315 мільйонів доларів

7 Лютого 2011
13945
7 Лютого 2011
11:32

AOL купила Huffington Post за 315 мільйонів доларів

13945
AOL купила Huffington Post за 315 мільйонів доларів

Інтернет-компанія AOL inc. завершила переговори щодо придбання The Huffington Post та його входження до новоствореної групи видань The Huffington Post Media Group. Вклавши один мільйон доларів у запуск сайту блогового типу The Huffington Post у 2005-му, Аріанна Гафінґтон і Кеннет Лерер отримують 315 мільйонів (300 готівкою, 15 акціями) й нові можливості для розвитку бізнесу.

 

Усі формальності за цією угодою будуть завершені не раніше квітня. «Створено американську медіакомпанію нового покоління, що поєднає контент, спільноту і соціальні сервіси для клієнтів», - заявив Тім Армстронґ, який нещодавно очолив AOL, залишивши заради цієї компанії пост у Google. Аудиторія новоствореної медіагрупи, згідно з прогнозами, може становити до 100 мільйонів відвідувачів щомісяця, що дасть AOL змогу заробити мільйони на рекламі.

 

Свого часу AOL (America OnLine), надаючи доступ до інтернету через телефонні лінії (dial-up), відкрила мільйонам американців Мережу. Популярним свого часу був і її поштовий сервіс. Нині колишній лідер інтернет-ринку Америки намагається взяти реванш, зосередившись на новинному контенті. Раніше AOL вже купила такі популярні сайти, як блоги Endgadget та TechCrunch, що пишуть про новинки сучасних технологій, а також онлайновий сервіс карт Mapquest. The Huffington Post - найбільше придбання AOL після її відокремлення від Time Warner 2009 року.

 

Аудиторія The Huffington Post становить близько 25 мільйонів відвідувачів щомісяця. Один із найпопулярніших новинних сайтів Америки починався як блог і залишається системою блогів, що поєднує професійний контент кількох десятків журналістів та дописи близько шести тисяч блогерів, які пишуть для сайту безкоштовно. Сильною стороною The Huffington Post є його інтегрованість у соціальні мережі - щодня сотні тисяч користувачів Facebook, Twitter та інших сервісів обмінюються посиланнями на матеріали сайту та залишають свої коментарі.

 

У корпорації сподіваються поєднати інструменти залучення аудиторії The Huffington Post із власними проектами локальних новин Patch та громадянської журналістики Seed. Інтернет-видання Politics Daily, Daily Finance та інші, що належать AOL, імовірно, будуть закриті після завершення угоди, а їхній персонал увіллється до колективу The Huffington Post.

 

Засновниця і головний редактор сайту Аріанна Гафінґтон увійде до ради директорів AOL і очолюватиме The Huffington Post Media Group. Один із відомих аналітиків інтернет-ринку Роб Ендерле вважає, що 315 мільйонів доларів - цілком помірна ціна за те, щоб «отримати Аріанну», і прогнозує повернення AOL на ринок.

 

The New York Times зауважує, що AOL, надаючи пані Гафінґтон повного контролю над виробництвом контенту, ризикує втратити свій статус аполітичної корпорації, адже засновниця The Huffington Post не приховує своїх ліберальних переконань. Аріанна Гафінґтон, втім, обіцяє, що не мішатиме бізнес із політикою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13945
Читайте також
21.10.2010 11:24
Валентин Мальцев, «Частный Коореспондент»
7 824
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду