Теличенко: Абсурдно заперечувати замовний характер вбивства Гонгадзе

29 Січня 2011
10666
29 Січня 2011
12:10

Теличенко: Абсурдно заперечувати замовний характер вбивства Гонгадзе

10666
Теличенко: Абсурдно заперечувати замовний характер вбивства Гонгадзе
Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко вважає, що рішення слідчого Генпрокуратури закрити кримінальну проти Олексія Пукача в частині замовного характера вбивства журналіста Георгія Гонгадзе є не лише абсурдним, але і суперечливим за своєю суттю. Про це вона сказала у коментарі для DT.UA.

 
Пані Теличенко висловила сподівання, що суд ухвалить рішення скасувати цю постанову в понеділок, 31 січня.За її словами, очевидний підтекст рішення прокуратури: вивести з кола підозрюваних можливих замовників вбивства. (Серед них можуть бути і Леонід Кучма, і Володимир Литвин, та інші високопоставлені особи — ред.) Крім цього, замовний характер вбивства передбачає більш суттєво іншу міру покарання, зазначила адвокат.
 
У прокуратурі ж, за її словами,  вважають, що Пукач зробив злочин виконуючи «явно злочинний наказ міністра МВФ Юрія Кравченка і невстановлених слідством осіб».  «Слідчий сам собі суперечить, не визнаючи замовного характеру цього вбивства. Постанова саме по собі говорить про замовників і дає навіть одне прізвище», — зазначила адвокат.
 
Як розповіла Валентина Теличенко, з початку грудня 2010 року в справі Пукача не проводиться жодних слідчих дій, оскільки підозрюваний ознайомлюється з матеріалами справи. Адокат висловила жаль, що потерпілій (Мирославі Гонгадзе) з  порушенням закону не дали ознайомитися з матеріалами справи до того, як вони були передані на ознайомлення Пукачу. Водночас, вона висловила сподівання, що така можливість буде надана пізніше.
 
За її словами, з початку вересня 2010 року в справі Пукача було допитано дуже багато людей, в тому числі і тих, що обіймають високі пости, і усі ці матеріали повинні бути в справі.
 
Нагадаємо, що в понеділок, 31 січня, має бути винесене рішення Печерського районного суду Києва за скаргою адвоката Валентини Теличенко на постанову слідчого ГПУ про закриття кримінальної справи стосовно екс-начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача в частині обвинувачення його у замовному вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.
 
 «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10666
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду