Телекомпалата: список адаптованих каналів повинен містити програми, що потребують адаптації

27 Січня 2011
5838
27 Січня 2011
09:00

Телекомпалата: список адаптованих каналів повинен містити програми, що потребують адаптації

5838
Телекомпалата: список адаптованих каналів повинен містити програми, що потребують адаптації

Вибіркове включення телеканалів до так званого «списку адаптованих каналів» суперечить зобов'язанню України не чинити спротив вільному поширенню програм з країн-учасниць Європейської конвенції про транскордонне телебачення. На цьому наголошують експерти асоціації «Телекомунікаційна палата України» в офіційному повідомленні асоціації.

 

На думку заступника директора Телекомпалати Ірини Козлової, перелік Нацради має містити виключно ті програми, адаптація яких на території України прямо передбачена частиною 2 статті 42 закону «Про телебачення і радіомовлення». Серед них, приміром, програми виробництва США, Китаю, Білорусі.

 

«Європейські програми, адаптація яких не передбачена законом, мають бути виключені з цього списку вольовим рішенням Нацради. Тільки такі зміни можуть стати реальним кроком у реалізації положень Європейської конвенції в Україні», - зазначила пані Козлова.

 

Нагадаємо, за 2010 рік Нацрада додала до списку 24 телеканали і вилучила два еротичної тематики. У 2011 році додано ще три. Станом на 26 січня Перелік програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і ретрансляція яких на території України не обмежується згідно з ч. 1 ст. 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» містить 134 телеканали.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5838
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Антон
4860 дн. тому
2Klim: не бегите впереди паровоза, Комиссию по морали еще не распустили - в соответствии с указом президента Кабмин сейчас должен определить, как ликвидировать комиссию и кто теперь будет давать экспертную оценку о содержании порнографии или допустим той же ксенофобии в нашем инфополе. Есть риск, что Комиссию просто заменят каким-нибудь другим гос. органом, а общественность и большой круг экспертов к этому процессу так и не допустят.
Klim
4861 дн. тому
За то, что в них усмотрели элементы этой самой порнографии. И хоть саму Комиссию по морали уже распустили, ее знаменательные решения все еще живут и здравствуют. Но эта проблема не настолько первоочередная - если Нацсовет все таки откажется от адаптации европейских каналов, то тогда уже можно будет вести речь и об эротических каналах, которые ни украинское, ни европейское законодательство на самом деле ничем не нарушают.
Nikolas
4861 дн. тому
А за что же 2 эротических канала в немилость попали? У нас же только порнография запрещена.
Klim
4861 дн. тому
Без 134 каналов, соответствующих Евроконвенции, список адаптированных каналов будет выглядеть куда как менее солидно - из этих соображений Нацсовет и оставляет в списке даже "европродукт".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду