Політичну рекламу кандидатів у президенти транслюватимуть у прайм-тайм. Зараз у ЦВК вiдбувається жеребкування

10 Серпня 2004
809
10 Серпня 2004
11:45

Політичну рекламу кандидатів у президенти транслюватимуть у прайм-тайм. Зараз у ЦВК вiдбувається жеребкування

809
10 серпня - в Центральнiй виборчiй комiсiї вiдбувається жеребкування надання ефiрного часу на телебаченнi i радiо, а також друкованих площ у газетах "Голос України" i "Урядовий кур'єр" для ведення передвиборної агiтацiї кандидатами в президенти за рахунок коштiв держбюджету. Як повiдомив член ЦВК Андрiй Магера, трансляцiя передвиборних програм на телебаченнi i радiо буде проводитися в 3 етапи, починаючи з 1 вересня i по 8 жовтня.
Політичну рекламу кандидатів у президенти транслюватимуть у прайм-тайм. Зараз у ЦВК вiдбувається жеребкування
При цьому нацiональнi теле- i радiокомпанiї повиннi до 20 серпня скласти розклад виступiв кандидатiв. На телебаченнi кожний кандидат зможе виступити 3 рази по 10 хвилин, на радiо - 3 рази по 15 хвилин.

Як пояснив представник НТКУ Юрiй Мельничук, трансляцiя програм буде проводитися в промiжок часу з 19.00 до 22.00. Однак конкретний час виступу кандидатiв НТКУ визначить при складаннi розкладу.

Пiд час жеребкування кандидати або їх уповноваженi представники витягують картки з порядковим номером виступу на телебаченнi i радiо.

Згiдно iз законом про вибори президента, за рахунок коштiв держбюджету кожному кандидату має бути надано для ведення передвиборної агiтацiї не менш 30 хвилин ефiру на загальнонацiональному телеканалi, 45 хвилин - на загальнонацiональному радiоканалi, а також по 30 хвилин на регiональних телеканалах i 20 хвилин на регiональних радiоканалах в кожному з 27-ми регiонiв. Передвиборна програма кандидатiв також повинна бути опублiкована в газетах "Голос України" i "Урядовий Кур'єр".

Згiдно iз законом про вибори президента, кандидати також мают право брати участь у теледебатах, проведення яких організовується Національною телекомпанією України. (Теледебати можуть також організовуватися та проводитися іншими телерадіоорганізаціями, що мають ліцензію на право користування каналами мовлення, незалежно від форми власності за ініціативою телерадіоорганізації.)

В одних теледебатах під час передвиборної кампанії одночасно можуть брати участь не більше двох кандидатів на пост Президента України. Тривалість теледебатів за участю однієї групи кандидатів на пост Президента України має бути не менше шістдесяти хвилин безперервного ефірного часу.

Графік проведення теледебатів складається за результатами жеребкування, що проводиться Центральною виборчою комісією за участю кандидатів на пост Президента України або їх довірених осіб. Результати жеребкування щодо графіку проведення теледебатів оприлюднюються в газетах "Голос України", "Урядовий кур'єр" у триденний строк з дня затвердження цих результатів Центральною виборчою комісією за рахунок коштів Державного бюджету України.

Кількість теледебатів має бути такою, щоб забезпечити кожному з кандидатів на пост Президента України можливість участі в них не більше одного разу за наявності висловленого ними бажання про таку участь.

Кандидати на пост Президента України беруть участь в теледебатах особисто. У разі відмови одного з кандидатів на пост Президента України взяти участь в теледебатах або неможливості його участі у них виділений для теледебатів час надається іншому кандидату на пост Президента України для проведення передвиборної агітації.

Оплата за наданий ефірний час для проведення теледебатів здійснюється Центральною виборчою комісією в межах коштів Державного бюджету України, що виділяються на підготовку і проведення виборів, за відповідною угодою, що укладається між Центральною виборчою комісією і Національною телекомпанією України.

Телерадіоорганізаціям забороняється переривати трансляцію теледебатів.

Вибори президента України запланованi на 31 жовтня. Зареєстровано 26 кандидатiв - удвiчi бiльше, нiж на президентських виборах 1999 року.

"Детектор медіа", Interfax
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
809
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду