Білоруське державне телебачення очолив Геннадій Давидько

29 Грудня 2010
13655
29 Грудня 2010
10:35

Білоруське державне телебачення очолив Геннадій Давидько

13655
Білоруське державне телебачення очолив Геннадій Давидько

Новим керівником Національної державної телерадіокомпанії Республіки Білорусь став Геннадій Давидько, повідомляє білоруська служба «Радіо Свобода».

 

Давидько змінив на цій посаді Олександра Зимовського. Як і Зимовський, Давидько є депутатом Палати представників Національних зборів Республіки Білорусь і обіймає посаду заступника Постійної комісії із прав людини, національних відносин та засобів масової інформації цього органу влади.

 

Геннадій Давидько також очолює асоціацію громадських об'єднань «Білоруська конфедерація творчіх спілок». За фахом він є театральним артистом, закінчив Далекосхідний педагогічний інститут мистецтв та Білоруську академію мистецтв, очолював Національний академічний театр Білорусі.

 

Новий керівник Белтелерадіокомпанії є відвертим прихильником чинної білоруської влади. Акції протесту опозиції 19 грудня він прокоментував так: «Заклик до цієї незаконної акції межував майже із злочином. Навіщо звати туди людей, ЗМІ? Що ви передбачали?... У глибині душі припускаю, що вони хотіли, аби пролилася кров - тоді буде міжнародний розголос».

 

Національна державна телерадіокомпанія Республіки Білорусь є найбільшим білоруським медіапідприємством, до складу якого входять три власних телеканали (ефірні Перший національний і ЛАД, супутниковий «Бєларусь-ТВ», білоруська версія російського каналу НТВ, п'ять національних радіостанцій (Перший національний канал білоруського радіо, «Культура», «Беларусь», «Столиця» та «Радіус FM») і п'ять обласних телерадіокомпаній. Є членом Європейської телерадіомовної спілки (EBU).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13655
Читайте також
07.01.2011 09:55
Валерій Каліновський, «Радіо Свобода»
33 826
28.12.2010 20:15
Ірина Геращенко, «Українська правда»
26 982
21.12.2010 18:00
Артур Смірнов, Христина Ніколайчук, «Німецька хвиля»
23 731
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду