Преса щороку недоотримує до 360 млн грн через зламані поштові скриньки

21 Грудня 2010
15676
21 Грудня 2010
12:59

Преса щороку недоотримує до 360 млн грн через зламані поштові скриньки

15676
Преса щороку недоотримує до 360 млн грн через зламані поштові скриньки

Поганий стан абонентських поштових скриньок призводить до того, що значна частина жителів України відмовляються від передплати преси. Такого висновку дійшли представники Української асоціації видавців періодичної преси (УАВПП) після відповідного опитування.

 

Результати опитування, проведеного УАВПП спільно з Українською асоціацією директ-маркетингу, було оголошено на круглому столі «Шляхи покращення системи розповсюдження та доставки преси, забезпечення належного стану поштових скриньок» 21 грудня.

 

Під час опитування 61% респондентів (усього їх було 700) оцінили стан власної поштової скриньки як відмінний або гарний. 21% повідомили, що скринька зламана, але використовується, 5% - що вона зламана і не використовується. У 12,57% скринька взагалі відсутня.

 

Водночас 81% опитаних заявили, що скринька їм усе-таки потрібна, причому для третини з них - саме щоб передплачувати газети та журнали.

 

В осіб, які не передплачують пресу, дослідники поцікавилися, чому вони цього не роблять. З 354 людей 56 (16%) пояснили, що саме незадовільний стан скриньки або її відсутність заважає їм стати передплатниками періодики.

 

 


 

 


 

 

За даними «Укрпошти», 25% усіх абонентських поштових скриньок у країні має незадовільний стан. Найбільше - 50% - у Донецькій області. Також дуже поганий стан скриньок спостерігається в Миколаївській та Херсонській областях (зіпсовано понад 40% скриньок). В найкращому стані перебувають скриньки у західних, центральних областях, у Києві та в Криму.

 

 


 

 

За підрахунками керівника Комітету з інформаційного поля галузі УАВПП Сергія Чернявського, українські видавці внаслідок незадовільного стану поштових скриньок недоотримують від передплати до 368 млн грн на рік.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15676
Читайте також
21.12.2010 12:02
Евгения Продаева
40 469
18.11.2010 09:23
Евгения Продаева
49 818
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду