У Китаї запустили «Червоний мікроблог»

17 Грудня 2010
6312
17 Грудня 2010
10:11

У Китаї запустили «Червоний мікроблог»

6312
У Китаї запустили «Червоний мікроблог»

У Китаї запустили новий сервіс, що за функціональністю аналогічний до популярної платформи для ведення мікроблогів Twitter, повідомляє «Вести.ру».

 

Спонсорований урядом КНР сайт Red Microblog («Черновий мікроблог») знаходиться за адресою fanfou.com. Зараз на сайті можна знайти переважно «твіти» співробітників відділу пропаганди, що складаються з цитат Мао Цзедуна та висловлювань китайських філософів.

 

Згідно з техноблогом Mashable, у перший же день після запуску на «Червоному Twitter» стався технічний збій, оскільки реєстрація нових користувачів відмовлялася працювати.

 

За даними дослідницької групи EnfoDesk, до кінця 2010 року в Китаї налічуватиметься понад 75 мільйонів мікроблогерів - на 837% більше, ніж торік. Експерти вважають, що наступного року це число подвоїться, а в 2012 році складе 240 мільйонів.

 

З огляду на суворий контроль уряду Китаю над діяльністю населення країни в онлайні, за користувачами «Червоного мікроблогу», ймовірно, стежитимуть ще пильніше. Минулого місяця китайського блогера Чень Яньпінь засудили до одного року ув'язнення у виправно-трудовому таборі за те, що вона переопублікувала у своєму мікроблозі Twitter повідомлення, що жартівливо закликало розтрощити японський павільйон на міжнародній виставці World Expo 2010 у Шанхаї. Представники правозахисних організацій Китаю заявили, що вирок Яньпінь тільки підкреслює стурбованість китайського уряду популярними соцсервісами - Twitter і Facebook, доступ до яких у цій країні заблокований.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6312
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду