Правозахисники обурені висвітленням гендерної теми у «проплаченій» частині ток-шоу «Шустер live»

10 Грудня 2010
10818
10 Грудня 2010
17:52

Правозахисники обурені висвітленням гендерної теми у «проплаченій» частині ток-шоу «Шустер live»

10818
Правозахисники обурені висвітленням гендерної теми у «проплаченій» частині ток-шоу «Шустер live»

Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда - Україна» висловлює своє обурення непрофесійністю висвітлення гендерної проблематики під час ток-шоу «Шустер live» 3 грудня, у зв'язку з чим відмовляється брати участь у випуску 10 грудня та висловлюється за скасування програми. Про це йдеться у заяві організації, оприлюдненій на офіційному сайті.

 

Також правозахисники стверджують, що згаданий тематичний блок ток-шоу був «проплачений». «Гроші європейських платників податків, якими була проплачена ця частина передачі, були витрачені на пропагування сексизму, вульгарного ображання жінок та чоловіків. При цьому можливість надати відповідь подібним поглядам ведучими шоу не була надана запрошеним експертам. Таким чином, поставлені цілі пропагування ідей гендерної рівності не тільки не були досягнуті, але й навпаки», - йдеться в заяві.

 

Теми гендерної рівності та про права дітей у програмі «Шустер live» піднімалися в рамках підтримки проекту «Права жінок та дітей - Комінукаційний компонент» Європейського Союзу. Третя програма (10 грудня) має бути присвячена питанням насильства в сім'ї, від якого страждають здебільшого жінки та діти. «Це дуже складна та сенситивна проблема, яка завдає немало болю потерпілим. Водночас поверховий та непрофесійний підхід, який під час попередніх програм був продемонстрований вашою командою, нерозуміння питань є загрозливим для обговорення цієї теми і потерпілих від насильства», - коментують у заяві правозахисники.

 

«Ла Страда - Україна» спільно з іншими громадськими жіночими організаціями висловлюється за скасування ток-шоу 10 грудня, про що повідомила офіційним листом Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту. Але, за інформацією членів «Ла Страда», рішення про відміну не було підтримане, а тому вони не вбачають можливості брати участь у програмі і «підтримувати непрофесійність та поверховий підхід команди шоу, який шкодить як жінкам, так і чоловікам».

 

ТК очікує на коментар керівників проекту «Шустер live».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10818
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду