Дитяча інтернет-порнографія з Росії «переїжджає» до України

7 Грудня 2010
30233
7 Грудня 2010
10:37

Дитяча інтернет-порнографія з Росії «переїжджає» до України

30233
Близько 18% серверів, де «викладається» дитяча порнографія є нині на українській території. Їхня кількість збільшується відтоді, як Росія почала жорсткіше боротися з кіберзлочинністю, кажуть захисники прав дітей
Дитяча інтернет-порнографія з Росії «переїжджає» до України

Дитяча порнографія в є одним з найчастіших пошукових запитів в інтернеті. Близько 25-35% порнографічних матеріалів, де використовуються діти, походить з колишніх країн СРСР, зокрема Росії, Білорусі та Молдови, розповіла Deutsche Welle представник міжнародної організації ECPAT ( End Child Prostitution Child Pornography & Trafficking of Children for Sexual Purposes) в країнах СНД Ольга Шведова.

 

Американці цікавляться слов'янською «полуничкою»


 

За її словами, найбільшими замовниками «слов'янського» дитячого порно в інтернеті є американці та західні європейці. «У них попит на білих дітей. Чим жорстокіша дитяча порнографія, тим вона дорожча. То хто це може оплатити? Представники з багатих країн, які мають доступ до інтернету і гроші», - каже Шведова. Вона зауважує, що все починається з простого спілкування в інтернеті, а потім доходить і до сексуальної експлуатації дітей і схиляння їх до суїциду.

 

Росія бореться краще


 

Ольга Шведова наголосила, що в Україні є закони, аби запобігти поширенню дитячої порнографії в інтернеті, але часто вони просто не виконуються. Разом з тим представниця міжнародної правозахисної організації наголосила, що в українському міністерстві внутрішніх справ з'явився ефективний відділ боротьби з кіберзлочинністю, зокрема і дитячою інтернет-порнографією, однак цей орган в Україні працює не так давно і не встигає відслідковувати всі злочини в інтернеті. В Росії ця робота налагоджена чіткіше і справніше, додала Шведова, тому злочинці дедалі частіше «перебираються» в Україну.

 

Лілія Гришко, «Німецька хвиля»

Фото - www.dw-world.de

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Лілія Гришко, «Німецька хвиля»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30233
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду