Бо благоденствують

2 Грудня 2010
33331
2 Грудня 2010
13:50

Бо благоденствують

33331
Останнім часом усе більше говорять не лише про свободу слова, а й про інформаційні війни. Отака бомба компромату розірвалася цього тижня! Напевне, ви здогадалися: йдеться про чергову порцію вже несекретних матеріалів, опублікованих на сайті Wikileaks
Бо благоденствують

За великим рахунком ударна хвиля пройшла повз Україну. Ну кого там зацікавить інформація, скажімо, про «якогось» С. Могилевича чи великого друга України, одного трохи підстаркуватого «альфа-самця»? Хіба що якісь писаки можуть зіронізувати. Все тихо і спокійно - «бо благоденствують»...

 

Ну, трохи галасують на Майдані. Так до цього вже потихеньку звикають. Тим паче, «добрый и ласковый» у трудах і турботах (навіть звання почесного професора не було коли в Москві отримати) знайшов-таки час особисто побувати в таборі протестувальників. Ну, трохи заважала охорона (якимось там журналістам - на то й охорона. До того ж, то були не його люди. Ось і наклали... Вето. Якщо відверто, хто в тому мав сумнів?)

 

А тим часом, за повідомленнями Euronews, у Мадриді широкий резонанс викликали одкровення Wikileaks стосовно загибелі в Іраку іспанського телеоператора Хосе Коусо. У публікаціях йдеться, що справу про вбивство Коусо було закрито іспанською владою під тиском США.

 

Хосе Коусо загинув у результаті обстрілу американськими військовими готелю «Палестина» в Багдаді. В тому ж обстрілі 8 квітня 2003 р. загинув і український телеоператор Тарас Процюк, який працював на агентство Reuters.

 

Якось довелося бути в нашому парламенті на презентації книги одного американця про вбивство відомого українського журналіста. Тож запитав автора: чи не збирається він написати книгу про вбивство ще одного українського журналіста, Тараса Процюка? Була німа сцена. Україноамериканець приїхав повчати нас захищати журналістів, любити свободу слова. А тут йому хтось каже: почніть із себе...

 

Та й нам треба з себе починати. Переконаний, обурюватися ганебною новиною з Wikileaks повинні не лише іспанці...

 

Андрій Михайлик, незалежний журналіст

 

Фото - Владислава Мусієнка, «Главред»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Андрій Михайлик, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
33331
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду