100 днів розслідування справи Клименьтєва: жодного підозрюваного

30 Листопада 2010
10220
30 Листопада 2010
14:25

100 днів розслідування справи Клименьтєва: жодного підозрюваного

10220
100 днів розслідування справи Клименьтєва: жодного підозрюваного

100 днів розслідування справи редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва фактично не принесли жодного позитивного результату. Такий висновок зробили журналісти на прес-конференції, присвяченій ситуації з пошуками зниклого журналіста, яка відбулася 30 листопада з ініціативи Національної спілки журналістів.

 

Перший заступник начальника головного управління ГПУ по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією Володимир Гузир зазначив, що позитив все ж є. Він розповів присутнім про те, що у розслідуванні справи Климентьєва беруть участь понад 70 правоохоронців. Відпрацьовувалося 8 версій, чотири з яких уже відкинуті. Зокрема: про розбійний напад; викрадення з метою отримання викупу; зникнення, пов'язане з човном, на якому були знайдені речі журналіста; загибель в результаті ДТП. Однією з версій, яка залишається, це вбивство, пов'язане  з журналістською діяльністю. Відкидаючи закиди журналістів, в тому, що немає реальних результатів слідства, і що ця справа все більше стає схожою на справу Гонгадзе, Володимир Гузир зазначив, що «слідство - це не робота, слідство - це мистецтво», а порівнювати справу Гонгадзе і Климентьєва він вважає неетичним. Журналісти з ним не погодилися, доводячи, що паралелі все ж є.

 

«Якщо є показання свідків, то їх потрібно перевіряти, - сказав виконуючий обов'язки начальника управління по розслідування злочинів скоєних проти життя, здоров'я, статевої свободи та статевої недоторканості особи Головного слідчого управління МВС України Олег Каламанов. - Після проведення відтворення обстановки та обставин події та інших слідчих дій, було встановлено, що човен не має відношення до зникнення Климентьєва».

 

Представник МВС не погодився із заявою заступника головного редактора газети «Новий стиль» Петра Матвієнка, що слідчий упереджено проводить слідство. «Я знаю на практиці, що коли слідчий проводить слідство у повному обсязі, тоді й надходять скарги про упередженість. Тому що зачіпаються інтереси різних осіб, які є фігурантами справи», - сказав він. Олег Каламанов запевнив присутніх, що слідчий, який відправлений у відрядження з Києва до Харкова, повністю володіє матеріалами кримінальної справи, професійно керує роботою слідчої групи. «Якщо його замінити на цьому етапі, то це тільки зашкодить справі. Ми посилимо контроль за роботою слідчого», - зазначив представник МВС. 

 

На прес-конференції Петро Матвієнко зробив публічну заяву, що його життю загрожує небезпека.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10220
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду