Половину нагород міжнародної «Еммі» отримала Велика Британія

23 Листопада 2010
6646
23 Листопада 2010
14:17

Половину нагород міжнародної «Еммі» отримала Велика Британія

6646
Половину нагород міжнародної «Еммі» отримала Велика Британія

22 листопада на урочистій церемонії вручення в Нью-Йорку були оголошені переможці 38-ї Міжнародної премії «Еммі», серед яких половина статуеток дісталася Великій Британії, інші між собою розділили такі країни, як Аргентина, Португалія, Південна Корея, Румунія та Ізраїль. Про це повідомляється на сайті «Еммі».

 

Кращим актором телевізійного сезону 2009 став Боб Хоскінс за роль у драматичному серіалі виробництва Бі-бі-сі «Вулиця» (Тhe Street), а кращою актрисою - Хелена Бонем Картер за роль відомої у Великобританії письменниці Енід Блайтон у біографічній кінострічці «Енід» (Enid).

 

Велика Британія також отримала нагороду в категорії «Міні-серіал» за фільм «Маленький острів», ще одна статуетка відійшла Джейсону Прістлі за телепроект «Баранчик Шон» (виробництво Aardman Animations, WDR & WDR mediagroup GmbH, Бі-бі-сі) як кращий продукт для дітей.

 

У номінації «Документалістика» перемогла Південна Корея з програмою про хвору на рак жінку «Мама і пиріг з червоної квасолі» (Mom and the Red Bean Cake), кращою телекомедією визнали ізраїльську стрічку «Світлофор» (Traffic Light, Kuperman Productions, Keshet Broadcasting), а телероманом - португальський фільм «Моя любов» (My Love, Plural Entertainment Portugal).

 

Аргентина вперше стала лауреатом премії - в номінації «Імпровізована розважальна програма» за сатиричний огляд новин CQC (Eyeworks Cuatro Cabezas SA).

 

Кращою мистецькою телепрограмою визнали документальний проект про безробітного, який волею долі став відомим художником «Світ в залежності від іонної батареї» (The World According to Ion B, HBO Romania, Alexander Nanau Production).

 

У двох спеціальних номінаціях перемогли телевізійний ведучий та продюсер Саймон Коуелл, а також продюсер Лорні Майклз «за значні досягнення в телевізійному мистецтві, які виходять за межі культурних кордонів і за особливі заслуги перед світовою спільнотою».

 

За статуетки «Еммі» боролися 39 претендентів із 15-ти країн.

 

Нагадаємо, Міжнародна премія «Еммі» була заснована у 1969 році Міжнародною академією телебачення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6646
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду