Фільм про Анастасію Бабурову повернули до конкурсної програми російського кінофестивалю «Профессия: журналист»

17 Листопада 2010
16798
17 Листопада 2010
11:03

Фільм про Анастасію Бабурову повернули до конкурсної програми російського кінофестивалю «Профессия: журналист»

16798
Фільм про Анастасію Бабурову повернули до конкурсної програми російського кінофестивалю «Профессия: журналист»

У Москві в кінозалі Центрального будинку журналістів відбувся показ документального фільму російського режисера Валерія Балаяна «Любите меня, пожалуйста», присвячений журналістці Анастасії Бабуровій. Напередодні, 16 жовтня, його повернули до конкурсної програми фестивалю «Профессия: журналист», пише «Газета.Ру». Перед сеансом до аудиторії залу звернулися  режисери - автори конкурсних фільмів форуму, серед яких був і сам Балаян. Про інциденти російські ЗМІ не повідомляють.

 

Раніше стало відомо, що показ фільму скасували, оскільки організатори фестивалю заявили, що не мають можливості гарантувати безпеку ані самому режисеру, ані глядачам. Члени російських правозахисних організацій назвали рішення оргкомітету «боягузтвом, несумісним ані з професією журналіста, ані з ідеєю прав людини».

 

Планується, що в грудні стрічка візьме участь у Міжнародному фестиваліфильмов про права людини «Сталкер».

 

Світова прем'єра фільму відбулася у Києві під час минулорічного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Під час перегляду стрічки у залі були присутні глядачі з Росії, які просили операторів не знімати їх обличчя.

 

Документальна стрічка розповідає історію вбивства журналістки та антифашистки Анастасії Бабурової, яка народилася та навчалася у Севастополі, та російського правозахисника Станіслава Маркелова. Фільм Валерія Балаяна містить низку фактів про радикальні праві організації у Росії.

 

Валерій Балаян - режисер та автор сценаріїв понад 100 фільмів. З 2008 року -  власний кореспондент «Радіо Свобода» в Криму. Фільм «Любите меня, пожалуйста» зняв на роковини загибелі Насті Бабурової та Станіслава Маркелова - за рахунок сімейного бюджету, ставши і продюсером, і оператором, і сценаристом, і режисером картини.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16798
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду