Російського журналіста Михайла Бекетова засудили за наклеп на мера Хімок

10 Листопада 2010
18486
10 Листопада 2010
16:09

Російського журналіста Михайла Бекетова засудили за наклеп на мера Хімок

18486
Російського журналіста Михайла Бекетова засудили за наклеп на мера Хімок

Мировий суд підмосковних Хімок визнав винним головного редактора газети «Химкинская правда» Михайла Бекетова у справі про наклеп на голову міської адміністрації Володимира Стрельченка і засудив його до штрафу в п'ять тисяч рублів. Проте через термін давності притягнення до кримінальної відповідальності (2008 рік) він був звільнений від сплати штрафу, передає «Інтерфакс».

 

Суд постановив, що Бекетов  усвідомлював помилковість відомостей, які будуть поширюватися в ЗМІ і мав на меті обмовити Стрельченка. У вироку зазначено, що гарантована Конституцією РФ свобода слова не має  використовуватися для того, щоб зганьбити іншу людину.

 

Суд відзначив, що довіряє показанням свідка обвинувачення і самого Стрельченка, визнав вину Бекетова в розповсюдженні наклепу повністю встановленою і доведеною. Під час призначення покарання суд не знайшов обтяжливих обставин, врахував  стан здоров'я Бекетова і відсутність судимостей.

 

Нагадаємо, у своїх публікаціях журналіст виступав проти вирубки хімкинського лісу заради прокладання  ділянки платної автотраси з Москви до Санкт-Петербурга і викривав корупцію в місцевій мерії. Після того, як невідомі злочинці убили його собаку і спалили автомобіль, Бекетов звинуватив Стрельченка в «політичному терорі», а незабаром був побитий і став інвалідом першої групи. Як повідомляла ТК, у листопаді 2008 року на Михайла Бекетова невідомі напали у дворі його будинку у селищі Старбєєво Хімкінського району Московської області. До відділу реанімації він потрапив із серйозною травмою голови, численні переломами, травмами внутрішніх органів. Ці ушкодження лікарі назвали «практично несумісними з життям».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18486
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду