Тарас Аврахов: НРКУ готова стати суспільним мовником

30 Жовтня 2010
13418
30 Жовтня 2010
13:02

Тарас Аврахов: НРКУ готова стати суспільним мовником

13418
Тарас Аврахов: НРКУ готова стати суспільним мовником

Національна радіокомпанія України практично зараз готова стати суспільним мовником, сказав в інтерв'ю газеті «Україна молода» керівник НРКУ Тарас Аврахов.

 

Він розповів, що радіокомпанія змінила сітки мовлення трьох основних каналів. «На Першому каналі досить сильна добірка радіопрограм для дітей, які ми вивели з нелогічної зони роз міщення. Тепер цей блок іде після новин, о 16-й годині, коли діти приходять зі школи. Ми зберегли літературні читання, радіоп'єси. Не стали робити виключно розважальним і "Промінь", а залишили розмовні, пізнавально-житейські проекти. Коли робили його перезапуск, ставили за мету й омолодження аудиторії, щоб вийти на 30+, а не 40+ - як на Першому. Канал "Культура" наповнений духовністю, чого не хоче, а почасти не може собі дозволити жоден комерційний радіоканал», - сказав Тарас Аврахов.

 

Він зазначив, що НРКУ вивчила концепцію Громадської ради  і подала свої про позиції. «Хоч круть хоч верть, але створюється нова якість, існування якої не передбачали раніше ухвалені закони. Отже, попереду складна робота з внесення змін до цілої низки законодавчих актів», - сказав пан Аврахов.

  

Нагадаємо, Концепція створення і діяльності Національної громадської телерадіокомпанії України передбачає перетворення НРКУ «на систему мовлення, призначену для громадськості і фінансовану та контрольовану нею».

 

Також  Концепція передбачає скасування НРКУ та обласних ТРК і передання майна Національній громадській телерадіокомпанії України: «З метою задоволення суспільних потреб, відповідно до Закону України "Про створення Національної громадської телерадіокомпанії України» та положення Закону України "Про управління об'єктами державної власності", Фонд державного майна України ліквідовує Національну телекомпанію України, Національну радіокомпанію України та обласні телерадіокомпанії і передає майно, яке перебувало на балансі Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України та обласних телерадіокомпаній на баланс Національній громадській телерадіокомпанії України».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Україна молода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13418
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду