Ведучий «Знаку оклику!» позивається до Нацради через відмову в наданні інформації. Манжосов скаржиться на небхідність «тонни паперу»

27 Жовтня 2010
19972
27 Жовтня 2010
16:45

Ведучий «Знаку оклику!» позивається до Нацради через відмову в наданні інформації. Манжосов скаржиться на небхідність «тонни паперу»

19972
Ведучий «Знаку оклику!» позивається до Нацради через відмову в наданні інформації. Манжосов скаржиться на небхідність «тонни паперу»

27 жовтня ведучий програми «Знак оклику!» на каналі ТВі Артем Шевченко подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва на Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення та її голову Володимира Манжосова. Про це повідомляє прес-служба ТВі.

 

У вересні 2010 року Артем Шевченко звернувся до Національної ради з інформаційним запитом щодо надання копій рішень Нацради, на підставі яких телеканал «Інтер» отримував ліцензії, а також рішень про оголошення конкурсів на отримання цих ліцензій. Володимир Манжосов відмовив журналісту в наданні інформації.

 

У своєму позові журналіст Артем Шевченко наголошує, що відповідно до статі 3 закону «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» діяльність Нацради ґрунтується, зокрема, на принципах законності, прозорості, доступності для громадськості. А відповідно до статті 10 закону «Про інформацію» право на інформацію забезпечується обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення.

 

Також, відповідно до статті 2 закону «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» органи державної влади та органи місцевого самоврядування зобов'язані надавати ЗМІ повну інформацію про свою діяльність. Стаття 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, стаття 19 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, стаття 19 Загальної декларації прав людини та інші міжнародні акти, зобов'язання з виконання яких взяла на себе Україна, вказують на обов'язок органів державної влади інформувати громадськість про свої рішення.

 

У коментарях ТК Володимир Манжосов зазначив, що для відповіді на запит Артема Шевченка треба витратити «тонну паперу».

 

«Ми, здається, відіслали його (Артема Шевченка - ТК) до сайту Нацональної ради, де вони є в електронному вигляді. Насправді таких запитів стосовно надання ксерокопій відповідей до нас приходить дуже багато і ми вже не знаємо, як із цим справлятися. Так, агентства з авторських прав просять надати перелік телекомпаній на сторінку-дві тощо. Національна рада не може виконувати такий обсяг запитів і задовольняти кожного. А для надання обсягу матеріалів, які запросив Артем, Нацраді знадобилася б вантажівка», - сказав пан Манжосов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19972
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
юрист
4936 дн. тому
да эта Нацрада совсем обнаглела, если она гос.орган - обязана давать ответы на запросы. А Вы видели что они в этих ответах пишут? По их логике ни в суде ни в другом гос.органе не должны давать документы. Они, наверное, не знают - что все что они дают должно быть подписано должностным лицом и скреплено печатью органа, кот. выпустил документ. А по их логике - они не принимают документы! Они решения принимают! Ох пора уже им персональную ответственность в законах вводить, как судьям, за заведомо незаконное решение. Когда уже депутатам про это нашепчут. Ведь каждый при смене власти может в таком же положении оказаться! Почему все "обласканные" потом бегут в Англию - потому что там столетия выработаны прозрачные правила игры, ь.е. законы и если ты их знаешь, можешь не опасаться ни за свою жизнь ни за свою собственнсть. А у нас... Хотя каждый народ достоин своего правителя (римская пословица)!!!!!
123
4936 дн. тому
О каком нацсовете речь? Распустить за профнепригодность. Все 10 лет делят не переделят
Гоша
4936 дн. тому
Їхня убогість в тому, що вони розуміють, що й так отримають повістку на Володимирську. Як не до Валєри, так до його заступника. І все одно ср..ть на закони!
Парамон
4936 дн. тому
Ясно: интер выиграл в честном конкурсе телефонных звонков, и показать об этом документы - все равно что получить повестку на Владимирскую:)
Сковрон
4936 дн. тому
На сайті інформація відсуня, а рішення нацради це один аркушик. Чого вони бояться? А того, що жодних конкурсів не було:).
Лиса
4936 дн. тому
Готова с благодарностью жать каждую руку бьющую журналисткую морду!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду