Ігор Курус очолив нацпроект «Відкритий світ», що передбачає побудову інтернет-мережі 4G для шкіл

19 Жовтня 2010
18403
19 Жовтня 2010
13:21

Ігор Курус очолив нацпроект «Відкритий світ», що передбачає побудову інтернет-мережі 4G для шкіл

18403
Ігор Курус очолив нацпроект «Відкритий світ», що передбачає побудову інтернет-мережі 4G для шкіл

Екс-член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус призначений минулого тижня керівником національного проекту «Відкритий світ», що передбачає підключення 1,5 млн школярів до інтернету за допомогою освітньої 4G-мережі. Це один з десяти проектів, визначених у серпні президентом Віктором Януковичем першочерговими для реалізації. Про це повідомляє ProUA.

 

Проект «Відкритий світ» передбачає створення національної інформаційно-комунікаційної мережі на основі технології 4G, яка буде використана, насамперед, для потреб шкільної освіти. У рамках проекту 1,5 мільйона школярів отримають нетбуки, українські навчальні програмні продукти та доступ до інтернету.

 

За інформацією ProIT, керівник комітету економічних реформ Владислав Каськів уточнив, що мережа 4G (швидше за все, в стандарті WiMax) охопить усі населені пункти з населенням до 50 тисяч осіб. Початковий бізнес-план проекту розрахований на 3,5 роки, передбачає інвестиції в розмірі 675 млн доларів, з яких під державну гарантію передбачається залучити 175 млн доларів. Основою для запровадження проекту стала бездротова швидкісна мережа Freshtel (ТОВ «Українські новітні технології»).

 

Як відомо, Ігор Курус з 2005 по 2010 роки був членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за квотою президента. Був спершу заступником голови Нацради, а з лютого 2007 по квітень 2009 року - першим заступником голови. У Нацраді Ігор Курус опікувався впровадженням цифрового телебачення.

 

До членства в Нацраді з 1996 року працював в апараті регуляторного органу, з 2001 року очолював організаційний відділ Нацради.

 

Як повідомляла «Дуся», після звільнення з Нацради Ігор Курус став головою наглядової ради мережі спа-готелів «Респект», що в Карпатах у селищі Східниця.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18403
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Moisha
5001 дн. тому
Bravo. Krav i krasty bude z rozmachomюФ dity ne vynni...Valeru i Edika podstavit...Vidkryty svit)))
..
5001 дн. тому
Отару: а в этом - вся логика: сейчас "освоим" 4G, а через 3,5 года начнем по-новой осваивать 7G... Правдорубу: а Вас не удивляет, что этот проект в числе других Януковичу принес Каськив - "комендант Майдана"? Как раз восстание Игорька из пепла меня меньше удивляет - его босс Балога обеспечил Яныку победу в своем регионе, теперь его люди потихоньку будут возвращаться во власть.
Правдоруб
5001 дн. тому
Вот это да! За какие ж такие заслуги Игорьку (верному псу Балоги в свое время!) такая награда от "новой" власти? За то, что русские каналы закрывал вместе с друзьями из Нацсовета??? Чем же припал он "до душі" старым новым хозяевам страны, что они его таким хлебным местом одарили??? Или клятвенно поклялся на Консти.... ой, сори, на чековой книжке, что кому нужно щедро рукой отстегивать будет от "інвестиції в розмірі 675 млн доларів". Воистину такое оно непотопляемое г...но :-)))))
Squall
5002 дн. тому
Он наварит больше...
Otar Dovzhenko
5002 дн. тому
За 3,5 років буде вже 7G-інтернет
//
5002 дн. тому
Представляете, если на каждом из 1,5 млн. школьников наварить хотя бы одну гривну...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду