В Узбекистані засуджено журналіста «Голосу Америки»

16 Жовтня 2010
14269
16 Жовтня 2010
11:40

В Узбекистані засуджено журналіста «Голосу Америки»

14269
В Узбекистані засуджено журналіста «Голосу Америки»

15 жовтня в Ташкенті завершився судовий процес над кореспондентом «Голосу Америки» Абдумаліком Бобоевим, звинуваченого в образі узбецької влади та інших злочинах. Як повідомляє «Лента.ру» з посиланням на ІА «Фергана.Ру», суд визнав журналіста винним і засудив до великого штрафу (у розмірі 400 мінімальних окладів - близько восьми тисяч доларів).

 

Прокурор під час процесу вимагав, щоби Бобоеву також заборонили протягом декількох років займатися журналістською діяльністю. Проте суд цієї вимоги не задовольнив.

 

Абдумаліку Бобоеву, як повідомлялося раніше, було висунуто звинувачення за статтями «наклеп» та «образа». Об'єктом злочину названо «державні органи влади». Крім того, йому інкримінували «поширення матеріалів, що містять загрозу суспільній безпеці, з використанням допомоги від іноземних держав і організацій».

 

Невдоволення влади, за інформацією агентства, викликали, зокрема, матеріали Бобоева, що стосуються діяльності правозахисників.

 

Журналіста також звинувачували в незаконному переході кордону, проте під час судового розгляду цю частину звинувачень було знято.

 

Звинувачення базувалося на висновку офіціозного «Центру моніторингу у сфері масових комунікацій». Раніше на підставі аналогічних «експертних висновків» було засуджено російського журналіста Володимира Березовського (йому інкримінували «поширення наклепницької інформації») й фотографа Уміду Ахмедову (її звинуватили в «образі узбецького народу»).

 

Абдумалік Бобоєв працює кореспондентом «Голосу Америки» з 2006 року. Офіційної реєстрації узбецька влада йому не надавала.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14269
Читайте також
19.10.2010 12:31
Віктор Каспрук
, для «Детектор медіа»
26 977
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду