Сигнал радіо «Промінь» перервався на 20 хвилин під час обговорення законопроекту «Про мови»

14 Жовтня 2010
8402
14 Жовтня 2010
14:30

Сигнал радіо «Промінь» перервався на 20 хвилин під час обговорення законопроекту «Про мови»

8402
Сигнал радіо «Промінь» перервався на 20 хвилин під час обговорення законопроекту «Про мови»

13 жовтня, під час обговорення законопроекту «Про мови в Україні», яке мало відбутися у програмі «Право на слово» на радіо «Промінь» (частота 105 МГц у Києві та області), перервався сигнал подачі. Цю інформацію ТК підтвердив автор програми, директор Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Різун.

 

Радіо замовкло відразу після того, як ведучий оголосив тему програми. Це трапилося о 21 годині 11 хвилин. Зазначимо, що в студії також були присутні гості програми - президент Києво-Могилянської академії Сергій Квіт та професор КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Пономарів. Про те, що трансляція припинилася, слухачі з Київської області, а також з Чернігова повідомляли режисерові прямо в ефір. Відновилося мовлення через 20 хвилин.

 

«За 8 років ведення на "Промені" програми "Право на слово" така ситуація склалася вперше. Зі своєю програмою я пережив з 2002 року різні часи, в ефірі (а це постійно живі ефіри) піднімалися різні теми і були різні учасники. Я не схильний драматизувати ситуацію і щиро вірю, що це просто прикрий збіг обставин. У щось інше я просто не хочу вірити, навіть думати про інше не хочу... Справді, мовлення припинилося, але нас чули по другому каналу дротового мовлення, через інтернет, оскільки постійно йшли дзвінки в студію - і з Харкова, і з Донецька, і з Київщини», - прокоментував ситуацію Володимир Різун.

 

Генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов у коментарі ТК повідомив, що була технічна проблема: «Відбулася аварія з подачі сигналу, студія працювала, а сигнал не пішов, він був перерваний. І від того, коли була зрозуміла аварійна ситуація, до часу її подолання було витрачено певний час. Зараз проводиться службове розслідування».

 

На запитання чи буде цей випуск повторений в ефірі, пан Аврахов відповів: «Ми ж не можемо з програми вирвати 10 чи 20 хвилин і ретранслювати цю частину. Проблема зараз не стільки в програмі, скільки в самій ситуації, яка склалася. Я щойно завершив нараду з цього питання, всі отримали завдання, аналізують крок за кроком, які були дані команди, що було вжито, наскільки спрацювала аварійна система і так далі». Тарас Аврахов сподівається, що найближчим часом буде з'ясовано реальну причину того, що сталося.

 

Як пізніше повідомив ТК автор програми Володимир Різун, наступної середи, 20 жовтня, о 21:06 вийде повтор програми «Право на слово» від 13 жовтня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8402
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
olesandra
5003 дн. тому
«Ми ж не можемо з програми вирвати 10 чи 20 хвилин і ретранслювати цю частину" - А НЕВЖЕ НЕМОЖЛИВО РЕТРАНСЛЮВАТИ ВЕСЬ ЗАПИС ПОВНІСТЮ?! ЧИ ВІН ВИПАДКОВО ЗНИК?
Клон
5003 дн. тому
А в результаті розслідування знайдуть цапа-відбувайла і розкажуть про "девочку, яка випадково натиснула не на ту кнопочку". А команда Аврахова буде зовсім непричетна... вони ж проти цензури... просто відключилося і усе. Що трапилося з підлодкою - вона потонула.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
5004 дн. тому
Все "првильно", саме "випадковість"... Це ж треба було такій "випадковості" трапитися... Незабаром у нас все життя буде складатися з таких випадковостей: якогось опозиціойного діяча випадково пеерїде машина, хтось сам випадково залетить у кювет, на голову якогось незручного журналіста, приміром В*****я П********а, випадково впаде цеглина в центрі Києва, а на іншого, скажімо, М*****а К*********о - випадково нападуть хулігани біля під'їзду і заб'ють його битами. Випадково до смерті. Безумовно вони не знатимуть, що це журналіст і взагалі вперше бачитимуть цього чувака. Інша журналістка В******я С***р в одній з кав'ярень випадково вип'є горнятко кави, після чого впаде бездиханною. Виявиться, що хтось випадково насипав в ароматний напій миш'як. Але ж ніхто не знав, що його питиме сама вона. В іншого журналіста С****я Л*****а, випадково згорить помешкання від випадкового замикання в електромережі. І до чого тут буде, що напередодні той написав чергову свою викривальну маячню про януковича чи когось зі співробітників президентської адміністрації чи його особистої охорони? Та й взагалі під час виступів опозиційних політиків на ток-шоу випадково вирубатимуться ефіри, випадково пропадатимуть сигнали, випадково мерехтітиме картинка, випадково з'являтимуться якісь поміхи... Все буде випадково. І нам казатимуть про це не кліпнувши оком. Знизуючими плечима, мовляв, "ну так сталося, хто ж знав? Віж випадковості ніхто не застрахований. Що ж тут можна вдіяти?".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду