Ганна Герман: Журналіст – це яскрава пляма на костюмі всієї державної машини

6 Жовтня 2010
7173
6 Жовтня 2010
10:12

Ганна Герман: Журналіст – це яскрава пляма на костюмі всієї державної машини

7173
Ганна Герман: Журналіст – це яскрава пляма на костюмі всієї державної машини

В Адміністрації президента України іронічно поставилися до прийнятих Кабінетом міністрів правил дрес-коду для співробітників і відвідувачів будівлі уряду, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«Я іронічно до цього ставлюся», - заявила заступник глави АП Ганна Герман. За її словами, добре вихована людина знає, де і як він повинен бути одягнений, і йому не треба це регламентувати спеціальними документами.

 

«Протокол - це така англійська конституція, якої немає на папері. Він зобов'язує державних чиновників вищого рівня. А в розумінні кожної людини має бути просто почуття міри. Якщо цього почуття немає, варто подумати, чи треба брати таку людину на державну службу», - підкреслила Герман.

 

Говорячи про можливу реакцію журналістів на нововведення, заступник глави Адміністрації президента зазначила, що в усьому світі журналісти ходять як хочуть.

 

«Я не знаю, може бути, в якихось країнах, скажімо так, недемократичних, таке існує для журналістів. Я цього не знаю. Але в Європі, світі я такого ніколи не бачила, щоб журналістів зобов'язував якийсь дрес-код. Журналісти своїм одягом щось виражають. Це навіть цікаво. Журналіст - це така яскрава пляма на костюмі всієї державної машини», - сказала вона.

 

При цьому Герман зауважила, що сама полюбляє порушувати будь-які умовності, додаючи до ділового костюму деталь, що свідчить про її характер. На її думку, костюм це прояв індивідуальності.

 

Заступник глави АП також запевнила, що президентська канцелярія не наслідуватиме приклад Кабміну в цьому питанні. «Президент дуже демократичний, і, безумовно, кожен у нас намагається дотримуватися ділового стилю. Але це регламентується виключно почуттям власної заходи та інтелігентністю кожного з нас, а не якимись правилами і якимись заборонами. Це трохи виглядає архаїчно, чесно кажучи», - сказала вона.

 

Нагадаємо, службовцям секретаріату Кабінету міністрів України наказом міністра Кабміну Анатолія Толстоухова від 4 жовтня рекомендується при виборі повсякденного робочого одягу віддавати перевагу синьому і сірому кольорам і не перебувати на роботі в одному і тому ж одязі два дні поспіль. Жінкам секретаріату Кабінету міністрів України рекомендовано носити ділові костюми «на-віч», туфлі-човники на невисокому каблуці, не надягати багато прикрас і бути стриманими у макіяжі. Крім того, їм не рекомендується з'являтися на роботі в декольте. Чоловіки, які працюють в секретаріаті українського уряду, повинні мати не менше трьох костюмів у своєму гардеробі буденний, святковий і літній.

 

Крім того, секретаріат Кабінету міністрів рекомендував відвідувачам Будинку уряду та приміщень клубу Кабінету міністрів дотримуватися ділового стилю в одязі.

 

Як писала ТК, 5 жовтня до Кабміну не пустили фотокореспондента одного з видань через недотримання дрес-коду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7173
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду