Родина Кравченка проти закриття справи про обвинувачення у вбивстві Гонгадзе

28 Вересня 2010
12526
28 Вересня 2010
15:58

Родина Кравченка проти закриття справи про обвинувачення у вбивстві Гонгадзе

12526
Родина Кравченка проти закриття справи про обвинувачення у вбивстві Гонгадзе

Родина загиблого екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка, якого слідство назвало замовником вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, виступає проти можливого закриття справи у зв'язку зі смертю обвинуваченого. Про це повідомив начальник прес-служби Генеральної прокуратури України Юрій Бойченко сьогодні на брифінгу, пише «Укрінформ».

 

«Родина Кравченка наполягає, щоб справа про обвинувачення екс-міністра у замовленні вбивства Гонгадзе розслідувалася до кінця, а не була закрита у зв'язку з його смертю», - сказав Юрій Бойченко. Він пояснив, що близькі родичі обвинуваченого, згідно зі статтею 215 КПК України, мають право на таке прохання з метою реабілітації померлого.

 

Керівник прес-служби ГПУ також зазначив, що наразі триває ознайомлення потерпілої сторони з матеріалами справи.

 

За його словами, на декількох томах є гриф «цілком таємно». «У них ідеться про методи оперативно-розшукової роботи, які не підлягають розголошенню», - сказав Ю.Бойченко, уточнивши, що ці томи не впливають на загальну картину обвинувачення.

 

14 вересня Генеральна прокуратура офіційно оголосила про завершення слідства у кримінальній справі про обвинувачення генерала міліції Олексія Пукача у вбивстві Георгія Гонгадзе, а також у справі щодо «підбурювача та замовника» злочину - колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

 

Екс-міністра було знайдено мертвим 4 березня 2005 року у його заміському будинку. Слідство дійшло висновку, що він вчинив самогубство. Юрій Кравченко залишив передсмертну записку, в якій ішлося про те, що він ні в чому не винен.

 

Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в Таращанському лісі на Київщині було знайдене тіло без голови, яке, за висновками експертів, належить журналістові.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12526
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду