Viasat виплатить «Поверхности» 355,2 тисяч гривень замість 8 мільйонів

28 Вересня 2010
15122
28 Вересня 2010
12:18

Viasat виплатить «Поверхности» 355,2 тисяч гривень замість 8 мільйонів

15122
Viasat виплатить «Поверхности» 355,2 тисяч гривень замість 8 мільйонів

Оператор супутникового телебачення «Віжн ТБ» (ТМ Viasat) виплатить компанії «Поверхность» 355,2 тисяч гривень замість 8 мільйонів. Рішення про часткове задоволення вимог Viasat і зменшення суми компенсацій  виніс Господарський суд вчора, 27 вересня. Про це повідомляє видання «Коммерсант» з посиланням на начальника юридичного департаменту «Поверхности» Вікторія Жиленкова.

 

Нагадаємо, 30 березня Верховний суд України (ВСУ) задовольнив повторну касацію ТОВ «Поверхность Спорт-ТВ» у справі проти ТОВ «Віжн ТБ» щодо порушення прав інтелектуальної власності на трансляцію програм та матчів Ліги чемпіонів 2008-2009 сезону на каналах «Україна» та ТЕТ. Суд зобов'язав «Віжн ТБ» виплатити 8 млн гривень «Поверхности». Зазначимо, що ВСУ є останньою судовою інстанцією, а тому його рішення є остаточним та оскарженню не підлягає. Але 21 травня Viasat подав клопотання до Київського господарського суду, вимагаючи повторного розгляду справи через з'ясування нових обставин.

 

Як розповіла пані Жиленкова «Коммерсанту», серед підстав, завдяки яким суд прийняв до розгляду справу, незважаючи на рішення Верховного суду, були некоректний переклад договору «Поверхности» з UEFA, а також той факт, що «Віжн ТБ» була невідома сума цього контракту.

 

«Ми не згодні з трактуванням суду - це не з'ясування обставин, а нові докази у справі, які не можуть бути підґрунтям для повторного розгляду справи», - заявила Вікторія Жиленкова.

 

Компанія має намір оспорювати рішення суду протягом місяця. Отримати коментарій від Viasat виданню не вдалося.

 

«Поверхность» наразі зацікавлена у найшвидшій виплаті компенсацій через свою заборгованість. Однак, навіть якщо відшкодування буде виплачене у повному обсязі, ці засоби не вирішать всіх фінансових проблем «Поверхности»: «Виплата компенсації була би хорошою опорою, але це не та сума, яка допоможе пролонгувати їх діяльність», - зазначає Олександр Глущенко, видавець галузевого видання Mediasat.

 

За  оцінками експертів, щорічні платежі компанії за супутниковий зв'язок могли досягти $8 млн., а загальний борг «Поверхности», за інформацією джерела «Коммерсанта» в Istil, складає близько $20 млн. В компанії стверджують, що ця сума набагато менша, але її розміри не розголошують.

 

Як писала ТК, 16 серпня супутник EutelSat W4, який раніше транслював всі канали компанії, відмовився обслуговувати «Спорт 1» у зв'язку із заборгованістю. Як пояснив президент «Поверхності» Віктор Самойленко, «це був  тимчасовий захід, який дозволить нам продовжити передачу сигналу кабельним оператором».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15122
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
первый
4963 дн. тому
Последний абзац тупость несогласованная.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду