Ірина Геращенко: Тема свободи слова – це не тема опозиції

25 Вересня 2010
18635
25 Вересня 2010
01:00

Ірина Геращенко: Тема свободи слова – це не тема опозиції

18635
Ірина Геращенко: Тема свободи слова – це не тема опозиції

«Тема свободи слова - це не тема опозиції», - наголосила  голова ТСК з питань розслідування цензури у ЗМІ Ірина Геращенко, коментуючи інформаційну політику Першого національного в ефірі ток-шоу  «Шустер live» (24 та 25 вересня).

 

Під час програми ведучий Савік Шустер запитав заступника генерального директора НТКУ Валіда Арфуша, чому сюжет «Голосу Америки» про акцію протесту укранської діаспори під час візиту президента України Віктора Януковича до США на НТКУ не було: його показали лише два українські канали - 5-й і ТВі. На відео, яке продемонстрували у студії, близько 200 учасників акції «Україна не на продаж», що пройшла у Нью-Йорку 22 вересня замість зустрічі з Януковичем,  вигукували «Ні, Янукович!», «Ганьба», і тримали плакати з критичними висловлюваннями на адресу президента.

 

Валід Арфуш пояснив, що Перший національний - не приватний канал, щоб показувати все, що йому заманеться, а натомість має інформувати про позитивні дії влади.

 

З ним не погодилась Ірина Геращенко. «Часто йдеться про те, що головними цензорами в Україні є медіавласники, - відзначила вона. - Але медіавласників вмонтовує влада. І одним з наслідків є те, що державний канал "має показувати не об'єктивну інформацію, а позитив про владу"».

 

І зазначила, що журналістам сьогодні довіряють більше, ніж парламенту, президенту і уряду. «Дуже важливо, щоб журналісти втримали цю довіру», - сказала Геращенко.

 

З нею погодився новообраний голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко. «Ви отримуєте кошти платників податків для того, щоб на вашому каналі казали правду», - підкреслив він, звертаючись до заступника генерального директора НТКУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18635
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Просто Петя
4998 дн. тому
"Орашизы" не вылезали из СМИ, брызгали слюной - до сих пор не высох. Не вам, ребята, чирикать про свободу слова, запроданці кляті.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду