Новий гендиректор Запорізької ОДТРК просить заступників звільнитися

20 Вересня 2010
9772
20 Вересня 2010
15:36

Новий гендиректор Запорізької ОДТРК просить заступників звільнитися

9772
Новий гендиректор Запорізької ОДТРК просить заступників звільнитися

Новий генеральний директор Запорізької обласної державної телерадіокомпанії Володимир Кузенко попросив написати заяви про звільнення свого першого заступника Анатолія Ставничого (до 2006 року понад 20 років працював генеральним директором ОДТРК) та заступника з телебачення Володимира Міклашевського. Про це він оголосив на нараді колективу ОДТРК у п'ятницю, 17 вересня.

 

За інформацією ТК, на нараді він це пояснив тим, що йому потрібні гарні важелі для антикризового управління, а Анатолій Ставничий і Володимир Міклашевський не відповідають цим критеріям, тож він запропонував їм піти. Також працівники ОДТРК отримали усне розпорядження Володимира Кузенка ігнорувати цих керівників і з усіх питань звертатися напряму до гендиректора.

 

Анатолій Ставничий підтвердив ТК інформацію про прохання гендиректора: «У четвер (16 вересня. - ТК) нас попросили написати заяви. Ми взяли це до відома». Свої подальші дії пан Ставничий не коментує. Зв'язатися з Володимиром Міклашевським ТК не вдалося.

 

Володимир Кузенко також підтвердив, що попросив двох заступників звільнитися. «Будь-який керівник, який обіймає посаду на відсталому підприємстві (а ОДТРК - це відстале підприємство), формує свою команду. І перший заступник, і заступник з телебачення причетні до тієї ситуації, яка склалася в телекомпанії. Для того, щоб мені працювати, потрібно поміняти команду, менеджмент. От я і починаю змінювати тих керівників, які безпосередньо винні в ситуації. Це нормальна практика, яка є в усьому світі. Нічого особистого, просто їхні погляди відрізняються від моїх. Простіше змінити людей, ніж їхні погляди. Я не маю часу на виховання», - пояснив він.

 

На запитання ТК, що він робитиме, якщо заступники не напишуть заяви про звільнення, Володимир Кузенко сказав, що звільнятиме їх за порушення. «Є привід звільняти їх навіть без їхніх заяв. Є цілий ряд порушень, тому я дам хід цій справі», - сказав він.

 

Звільнення він погодив з першим заступником голови Державного комітету телебачення та радіомовлення Олександром Курдіновичем. «Він сказав, що це моє право. Можна навіть не погоджувати», - додав пан Кузенко.

 

Інших кадрових змін на компанії новий керівник не планує, називаючи свій колектив дієздатним, якому лише слід поставити правильні завдання. Зокрема, залишаються працювати заступник з технічних питань Володимир Циганов і заступник з фінансових питань Любов Тимошева. «Вони працювали на своєму місці і працюватимуть далі. Один рахує, а другий купує - які до них претензії?», - сказав про них генеральний директор.

 

Кого генеральний директор планує призначити на посади заступника і першого заступника, він поки не каже, але зауважує, що це будуть «гідні люди, професіонали в галузі».

 

Як повідомляла ТК, на початку серпня посаду генерального директора Запорізької ОДТРК залишив Євген Сокульський, який керував компанією починаючи з 2006 року. Офіційна причина - звільнення за власним бажанням, хоча джерела ТК стверджують, що це сталося внаслідок розбіжностей поглядів пана Сокульського з головою Запорізької облдержадміністрації Борисом Петровим.

 

Наказом Держкомтелерадіо від 1 вересня на посаду генерального директора Запорізької ОДТРК призначено головного редактора газети «Верже» та екс-генерального директора телекомпанії «Алекс» Володимира Кузенка, якого раніше джерела ТК називали найвірогіднішим претендентом на цю посаду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9772
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
оракул
4970 дн. тому
А поперли його з Алекса за фінансові махінації.Прорив ТК запоріжжя вже розпочався .Співчуваємо чесним журналістам каналу.
zub
4971 дн. тому
Той такий, що накерує. Здається, Кузя вже керував одним каналом... та максимум на що його вистачає - це видавати нікому не потрібну відсталу газету. Якщо такий опупітєльний реформатор, то що ж він своє друковане ЗМІ до ладу не може привести?
Читач
4973 дн. тому
Порядні та професійні заступники заважають товаришу Кузенко завести на канал свою продакшн-студію та розміщати її продукцію в ефірі державного телебачення. Все інше – байки для бідних.
Телебачення
4974 дн. тому
Практика призначення гендиректорів без конкурсу за листами з ОДА - ганебна! Ось і маємо войовничих невігласів! Не секрет для журналістів ЗОДТРК, що саме Кузенко доносив у вуха Петрова, що наще ТБ - націоналістичне (це в незалежній Україні) і не виявляє належної поваги до губернатора. Як міг з Бойко торпедував Сокульського. Пенсіонер заплутався: ОДТРК валиться, але все ж один рахує, а інший купує. То що ж вони, Кузенко, рахують і купують у час руїни? З перших днів ви здійснюєте тиск на ТВ інформпрограму, що виготовляється за державний кошт, а отже, не може містити платні сюжети. Це є ефективним менеджментом? Не проплачений столичний партійний захід в ефірі ТК - це теж ефективне управління?
Глядач
4974 дн. тому
Дуже цікава інформація: http://www.panoptikon.org/index.php/component/idoblog/viewpost/16156-2010-09-20-13-47-21.html
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду