Теличенко: Якщо вірити Пукачу, я не бачу законного способу, як Кучмі, Литвину і Джизі уникнути кримінальної справи

17 Вересня 2010
7324
17 Вересня 2010
17:34

Теличенко: Якщо вірити Пукачу, я не бачу законного способу, як Кучмі, Литвину і Джизі уникнути кримінальної справи

7324
Теличенко: Якщо вірити Пукачу, я не бачу законного способу, як Кучмі, Литвину і Джизі уникнути кримінальної справи

Якщо дотримуватись версії, що замовником убивства Георгія Гонгадзе був екс-міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко, яка ґрунтується на показах Олексія Пукача, то, на думку Валентини Теличенко, адвоката вдови Георгія Гонгадзе, немає можливостей уникнути порушення кримінальних справ проти екс-президента Леоніда Кучми, спікера парламенту Володимира Литвина та теперішнього вінницького губернатора Миколи Джиги. Про це вона сказала в інтерв'ю «Дзеркалу тижня».

 

На запитання журналіста видання про роль у справі Гонгадзе Леоніда Кучми, Володимира Литвина і Миколи Джиги, адвокат відповіла: «Якщо дотримуватися версії, що замовником убивства був Юрій Кравченко, і вірити свідченням Олексія Пукача, - то я не бачу можливості законно уникнути порушення кримінальної справи і щодо названих вами осіб. За результатами вивчення матеріалів, зібраних досудовим слідством, я формулюватиму конкретні клопотання і щодо встановлення обставин злочину. Зокрема, в частині замовлення вбивства та перепоховання тіла, які мені не здаються достатньо проясненими, і щодо окремих осіб, чиї імена фігурують у свідченнях О.Пукача».

 

При цьому вона спростувала думку про те, що нові фігуранти у справі про вбивство Георгія Гонгадзе будуть автоматично звільнені від відповідальності, зважаючи на давність скоєння злочину.

 

«Стаття про вбивство з обтяжуючими обставинами передбачає покарання включно з довічним ув'язнення. А це означає, що, незалежно від давності, якщо буде встановлено осіб, у діях котрих вбачається склад цього злочину, - лише суд може винести рішення про звільнення від відповідальності з огляду на давність. Без судового рішення уникнути такої відповідальності не можна», - зазначила адвокат.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7324
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду