Гонгадзе убили космічні прибульці

17 Вересня 2010
31302
17 Вересня 2010
13:53

Гонгадзе убили космічні прибульці

31302
Цікаво, що зараз відчувають Леонід Кучма і Володимир Литвин?
Гонгадзе убили космічні прибульці

Сьогодні вони в один голос повторюють, що вбивство Гонгадзе - це справа рук якогось закордонного замовника. Екс-гарант пішов навіть далі та назвав конкретну структуру, яку він підозрює - ЦРУ. Звичайно, валити на кого завгодно - це природна реакція і Кучми, і Литвина.



Тільки список відмазок поступово скорочується.



Десять років тому розповідали, що Гонгадзе виїхав у Чехію, а таращанське тіло «перезимувало». Потім казали, що його вбили за борги. Потім - що це зробив бандит Циклоп. Коли спіймали Пукача, казали, що це не він, а його двійник.



Тепер нова версія відмазки: убивство Гонгадзе - це справа рук ЦРУ. Тоді ж як Кучма може пояснити, що в державі під його керівництвом безкарно діяли агенти західних спецслужб? Спецслужб, які начебто убивали журналістів, а підлеглі Кучмі СБУшники не могли їх вирахувати та впіймати?



Для мене загадка, на який рівень інтелекту розрахована ця казка про закордонних агентів? Як вони, Кучма та Литвин, собі це уявляють? Що, Пукач був завербований американською розвідкою і виконував їхні вказівки? Чому тоді ЦРУ не викрало Пукача, не дало йому американський паспорт і будинок в Каліфорнії, а кинуло напризволяще в Україні?



А, може, ЦРУ завербувало Кравченка? Тільки чомусь про американську спецслужбу в його передсмертній записці ані слова - зате прізвище Кучми згадується?



Тому що слова Кучми і Литвина - це слова людей, яких поступово заганяють в глухий кут. Тому щоразу аргументи вони дають дедалі більш абсурдні.

 

 

 

 


Насправді, версія про іноземні спецслужби дуже легко руйнується одним простим фактом - окрім Гонгадзе, Пукач вивозив Олексія Подольського. Чи, за логікою Кучми, Подольського теж викрав завербований ЦРУ Пукач, щоб познущатися над ним, але потім відпустив, бо Вашингтон дав команду не вбивати, а лише залишити без речей і грошей посеред ночі в лісі?



Ну-ну...



Думаю, Кучма з Литвином мають на цьому не зупинятися, а наступною версією повідомити - викрадення Подольського і вбивство Гонгадзе - це справа рук космічних прибульців.



І головне, що неможливо заперечити - бо піди спочатку, спіймай це НЛО, а потім з усією суворістю допитай.



Викрадення ж Подольського свідчить зовсім про інше - у Кучми і Кравченка існувала система залякування і знищення опозиційних діячів.



А нинішнім представникам влади, коли вони отримають незаконний наказ, слід пам'ятати про приклад Кравченка.



Коли він давав наказ убити Гонгадзе, то точно не думав, що через чотири з половиною роки сам опиниться на тому світі.



В одному з інтерв'ю нинішній міністр Могильов визнав, що для нього Кравченко був авторитетом. Тепер, коли офіційно слідством його визнано замовником убивства журналіста, чи змінить він свою думку? Чи зніме Могильов портрет Кравченка з галереї міністрів внутрішніх справ?

 

 

 

 



І чи зміниться експозиція в Кіровоградському музеї міліції, де Кравченко обіймає центральне місце?

 

 

 

 

Сергій Лещенко, «Українська правда»

 

Фото - «Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Сергій Лещенко, «Українська правда»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31302
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
пытливый
4988 дн. тому
Автору. Сергей, я действительно не скептик, а пытливый. Поэтому люблю, чтобы все было по полочкам. Еще и еще раз прошу: дайте пример публикации Гонгадзе, за которую его могли бы «заказать». Хотя бы теоретически! Если статьи были такими же глубокими и аргументированными, как Ваша, то я никогда не поверю, что кто — то отважится за это убивать человека. Зачем ??? Зачем убивать за ничего не значащий наивный бред юноши, которого обуревает дух противоречий? (Поэтому, как минимум, за Вашу жизнь я уверен). А вот название Вашей статьи — удачное. Только почему вы примеряете его только на Кучму и Литвина. А если бы Пукач заявил следствию, что ему приказывали убить журналиста космические пришельцы, Вы сомневаетесь, что их бы следствие и признало заказчиками? Собственно, нечто подобное уже произошло: убийца - покойник. Уж он точно не возразит. А что тому доказательством — свидетельство Пукача. Точка! (Как здесь не вспомнить сталинского орла — Вышинского с его «Признание — царица доказательств») И если Вы претендуете на роль глубокого аналитика от журналистики, почему так выборочно используете факты. Если заказчик Кравченко, при чем тут Кучма с Литвиным. Ведь то же следствие, на выводы которого Вы полагаетесь, не признало пленок Мельниченко, что могло бы быть тому законным доказательством. А Гонгадзе действительно жалко. Жалко, что одни подлецы за что — то убили молодого парня, а другие - сделали (и продолжают делать) из него символ чего — то, вместо того, чтобы пытатьтся установит, что же стало истинной причиной убийства. Не по христиански это как — то.
micka
4989 дн. тому
цру мало би засадити К в Гуантанамо за таку заяву і повільно відривати яй*я. а в ідеалі у Шустера мали би в прямому ефірі розстріляти і К і Л і ще вистачить морд на цілий рік щотижневого шоу "Ростріл у Савіка Ш*стера". Рейтинги зашкалять!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду