Мирослава Гонгадзе не задоволена рішенням Генпрокуратури і вимагатиме дорозслідування

16 Вересня 2010
7280
16 Вересня 2010
18:21

Мирослава Гонгадзе не задоволена рішенням Генпрокуратури і вимагатиме дорозслідування

7280
Мирослава Гонгадзе не задоволена рішенням Генпрокуратури і вимагатиме дорозслідування

Мирослава Гонгадзе, вдова загиблого журналіста, наголошує на тому, що не задоволена рішенням Генеральної прокуратури і вимагатиме подальшого розслідування у цій справі. Про це вона розказала сьогодні  під час міжнародної конференції «10 років потому - вбивство Георгія Гонгадзе не розкрито: Пошук нових шляхів боротьби з безкарністю».

 

Нагадаємо, слідство Генпрокуратури встановило, що генерал Олексій Пукач отримав наказ убити Георгія Гонгадзе від тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

 

За її словами, у Юрія Кравченка  не було особистих мотивів щодо вбивства журналіста. Саме тому  на сьогодні готується кілька  клопотань щодо проведення додаткових слідчих дій, оскільки, на її думку деякі кримінальні справи не були порушені, а деякі закриті передчасно. Зокрема планується спробувати відновити розслідування у справі загибелі Юрія Кравченка.

 

«Воно (рішення Генпокуратури - ТК) не повне, але це певний поступ уперед, і це заслуга нас усіх: журналістів, журналістської спільноти та міжнародних організацій. Це рішення - це підтвердження  факту, що найвищі посадовці були задіяні у цій справі. І це підтвердження факту що в Україні діяла державна машина по знищенню політичних опонентів та журналістів. Георгій був не єдиний», - сказала Мирослава.

 

Мирослава Гонгадзе зазначила, що на сьогодні вона сподівається на публічний розгляд справи у суді, а також наголошує, що  їм необхідна команда юристів, яка б допомогла її представникові Валентині Теличенко представляти справу.

 

Окрім цього вона переконана, що для того, щоб запобігти повторенню подібних ситуацій, необхідно створити міжнародний юридичний механізм

 

«Поки не буде міжнародного юридичного механізму тиску на цих людей , і поки ці люди, приїжджаючи у Париж чи Вашингтон і не будуть арештовані, вони робитимуть те, що хочуть. І нам потрібно шукати такий механізм», - додала вона.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7280
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Yullaa
5031 дн. тому
атос для вас!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А что Мирославе до конца дней нужно было быть в трауре, она потеряла мужа, но уже прошло 10 лет,жизнь продолжается.Так что не нужно такое говорить, аж зло взяло!
atos
5031 дн. тому
Полностью согласен с "журналистом". Когда смотрю на передачи которые ведет Мирослава "из-за бугра",ее веселое, упитанное лицо никак не показывает что она убита горем--потерей мужа. Скорее она "стрижет" купоны от этой трагедии. А о Притуле и говорить не стоит. Превратила газету в ГРЯЗНУЮ ПОМОЙКУ-туда заходить стыдно. Матерщина ,грязные оскорбления в адрес любого человека,особенно президента. "Светилами" журналистики там стали Лещенко и М. Наем. Как то Ю. Мостовая заметила, что сейчас для журналистов важнее всего показать на кого упал венок, у кого "пропало все",но не положение в стране с экономикой, проблемы жизни,морали ит. д. За прошедшие 19 лет политика наших ПРАВИТЕЛЕЙ строилась НА КОСТЬЯХ предков. Это четко заметила ЖУРНАЛИСТИКА и пошла по тому же пути. Это и голодомор ,и Круты,и Черновил, и Гонгадзе и КГБ,иНКВД...вот все было плохо,а вот мы ДРУГИЕ-ДОБРЫЕ--(ГРАБИЛИ И БУДЕМ ГРАБИТЬ_ЭТО НЕ ОЗВУЧИВАЕМ НО,,,) Да "юбилеи" мы научились отмечать. Даже цветов,венков не жалеем--показываем какие мы моральные. А то что СЕЙЧАС В XXi-веке люди выживают в скотских условиях-никого не интересует. Хватит ПИАРИТЬСЯ на костьях умерших!
журналист
5031 дн. тому
На мій погляд, слова “МИРОСЛАВА ГОНГАДЗЕ НЕ ЗАДОВОЛЕНА... І ВИМАГАЄ...” - найсуттєвіші з будь — котрої публікації на цю тему. А що саме вимага вона - не суть важливо, бо ці вимоги мають таке ж відношення до бажання встановити істину у справі Георгія, як і слідство, що повішало усіх собак за вбивство людини на мертвого. Упевнений також, що публікація відгуків відомих журналістів під патетичною назвою “Україна стала іншою”(після вбивства — авт.) теж не найкращий tribute загиблому Гонгадзе. Ліпше було б опублікувати бодай одну, а краше — підбірку публікацій Георгія, за які його могли б убити можновладці. Як дороговказ для сміливих журналістів і як застереження - для лякливих. Підозрюю, що таких публікацій Георгія, які б виходили за рамки тодішньої журналістської сміливості , просто не існує (принаймні, для мене тодішній Піховшик з “Епіцентром” видавався більшою “кісткою у горлі” для влади, аніж один з panel його передачі — Гонгадзе). А існує інший , вкрай прикрий факт — нез”ясоване убивство молодого хлопця, від якого є дві справді постраждалі людини (“сторони”, як кажуть слідчі)— сам Георгій та його мати. А ще дві жінки - Притула і Мирослава , які(так вийшло, мабуть, випадково !!!) одержали (і одержують) від цієї смерті лише “дивіденти”. А ще — цілий загін несамовитих борців за права журналістів, які з ранку до ночі бубнять, що загиблий Гонгадзе — це наш прапор боротьби проти тиранів від влади (а Андрушко, мабуть, - живе втілення цієї боротьби). Себто, теж “користувачів” загибеллю Гонгадзе. Краще було б докласти сил, провести колегам загиблого справжнє журналістське розслідування злочину (без сопливих заяв на кшталт “ ми б і раді, але нам влада чинить опір!”) і встановити що справді є причиною смерті журналіста, а скорше, просто громадянина Гонгадзе. Думаю, журналіст Гонгадзе був би не проти такої пам”яті про себе. А якщо українським журналістам це не під силу, то й заяви “незадоволені...., вимагають.... , вперед на боротьбу під прапором Гонгадзе...) це просто селф-піар і ставитися до циз заяв серйозно - навряд чи варто.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду