Європарламент вважає, що ЗМІ не надто привабливо пишуть про ЄС

9 Вересня 2010
11569
9 Вересня 2010
12:30

Європарламент вважає, що ЗМІ не надто привабливо пишуть про ЄС

11569
Європарламент вважає, що ЗМІ не надто привабливо пишуть про ЄС

Європарламент звинуватив європейські інституції, національні уряди, а також суспільні ЗМІ в тому, що інформація про європейські події подається недостатньо привабливо для громадян ЄС, повідомляє УНІАН.

 

Про це йдеться в схваленій 8 вересня на сесії Європарламенту в Страсбурзі доповіді Мортена Локкегаарда (група ліберальних партій, Данія).

 

У документі наголошується, що немає проблеми в нестачі інформації про ЄС і діяльність його інституцій, проте ця інформація подається дуже часто без урахування будь-якого порядку пріоритетності.

 

«Дуже часто вона недостатньо чітка, приваблива і зрозуміла, у багатьох випадках містить дуже технічну мову, відштовхуючи людей, не знайомих з європейськими питаннями», - наголошується в схваленій доповіді.

 

Депутати вважають, що основний портал ЄС - http://europa.eu/ - мав би доступнішою мовою пояснювати роль і функції європейських органів.

 

При цьому депутати висловили стурбованість у зв`язку зі зниженням на 2011 рік європейських фондів для тренінгів журналістів, і закликали Єврокомісію посилити свою політику комунікацій, надавши їй статус пріоритетної.

 

Крім того, в доповіді висловлюється стурбованість зниженням кількості акредитованих в Брюсселі журналістів, що, на думку депутатів, не відповідає інтересам ні європейських інституцій, ні самих акредитованих журналістів.

 

Депутати закликали всі європейські органи влади демонструвати більшу відкритість і максимально спростити процедуру акредитації.

 

При підготовці доповіді з її проекту було знято положення, запропоноване М.Локкегаардом, про створення «групи незалежних журналістів для неупередженого висвітлення подій ЄС».

 

Ця пропозиція викликала протест з боку Асоціації іноземної преси - організації, що об`єднує акредитованих в Брюсселі іноземних журналістів. Глава Асоціації Лоренцо Консолі назвав цю ідею контрпродуктивною, зазначивши, що кращим рішенням проблеми висвітлення європейських подій є збільшення відкритості європейських інституцій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11569
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Зацензурований
5042 дн. тому
Вимагаю заяви руху "Стоп цензурі" проти спроб Європарламенту втрутитися в професійну діяльність медіа!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду