Геращенко планує представити парламенту попередній звіт ТСК з питань цензури вже у вересні

7 Вересня 2010
18760
7 Вересня 2010
17:51

Геращенко планує представити парламенту попередній звіт ТСК з питань цензури вже у вересні

18760
Геращенко планує представити парламенту попередній звіт ТСК з питань цензури вже у вересні

Попередній звіт тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ можливо відбудеться у вересні. Про це ТК зазначила голова ТСК Ірина Геращенко. Вона дуже вдячна регіональним журналістам, які не бояться і передають факти про тиск і цензуру до ТСК.

 

Найважливішим підсумком засідання ТСК 7 вересня Ірина Геращенко вважає те, що всі присутні члени - представники різних політичних сил - підтримали: проект постанови про мораторій на перевірку ЗМІ під час виборчої кампанії; звернення до Володимира Литвина щодо підтримки ініціативи В'ячеслава Кириленка провести окреме засідання парламенту, на якому розглянути медійні законопроекти (проект про доступ до публічної інформації, проект Арсенія Яценюка і Олени Кондратюк, який розширює поняття цензури і посилює відповідальність за неї, проект про мораторій на перегляд ліцензій для мовників тощо); лист до президента України, в якому будуть викладені всі факти про тиск на журналістів, цензуру, перешкоджання журналістській діяльності, які надійшли на адресу ТСК.

 

За словами пані Геращенко, за підсумками розгляду ТСК підготувала вже 10 запитів до ГПУ і МВС, до яких додається пакет документів з редакцій. Часто відповіді, які отримує ТСК від чиновників не можна розцінити інакше як відписки, каже голова ТСК. Так сталося у випадках з Сергієм Андрушком і Сергія Кутраковим, коли правоохоронці не знайшли фактів для відкриття кримінальної справи. «Якби побили міліціонера, то була б відкрита кримінальна справа і справа дійшла би до суду, і суд би вирішив порушено права журанліста чи ні, - зазначає народний депутат. - А у нас силові структури захищають одна одну».

 

Як повідомила Ірина Геращенко, наступне засідання ТСК планується присвятити окремій темі: стосунки ЗМІ і правоохоронних органів, бо з цього приводу комісія отримала найбільше скарг. «Хотілося, щоб наша комісі, відпрацювавши рік, ініціювала, а Верховна Рада ухвалила кілька законів, які допоможуть у роботі журналістам», - сказала Геращенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18760
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду