КНМП вимагає від Генпрокуратури зайнятися справою зниклого журналіста

1 Вересня 2010
8599
1 Вересня 2010
11:22

КНМП вимагає від Генпрокуратури зайнятися справою зниклого журналіста

8599
КНМП вимагає від Генпрокуратури зайнятися справою зниклого журналіста

Київська незалежна медіа-профспілка вимагає від Генеральної прокуратури терміново витребувати у МВС справу про зникнення харківського журналіста Василя Климентьєва, а від президента - посилити особистий контроль за ходом розслідування «цієї резонансної події, яка ризикує стати справою Гонгадзе-2». Про це йдеться у заяві Комітету Київської незалежної медіа-профспілки.

 

У заяві КНМП наголошується, що у зв'язку з появою інформації про можливу причетність до злочину осіб із середовища харківської міліції, є всі підстави сумніватися у здатності МВС та його керівництва забезпечити незалежне розслідування цієї справи.

 

Юрій Луканов, голова КНМП, закликав Віктора Януковича приділяти більше уваги цій справі, особливо якщо нею займатиметься генпрокуратура: «Варто нагадати, що генпрокурор Олександр Медведько уже два роки поспіль очолює всеукраїнський рейтинг ворогів преси, а Генпрокуратура регулярно займає пасивну позицію в розслідуванні інцидентів пов'язаних з фактами тиску, нападів та погроз на адресу журналістів із якими ми звертаємося до неї», - говорить Юрій  Луканов.

 

На думку Луканова, зникнення журналіста Климентьєва стало продовженням ігнорування новим керівництвом держави фактів порушення журналістських прав з боку посадовців різного рівня: «Все почалося з мікрофонів, які чиновники викидали у смітник, продовжилося застосуванням надмірної фізичної сили відносно журналістів охоронцями президента та тиском "Беркуту", а закінчується зникненням журналістів. Відсутність жорсткої реакції на ці події з боку керівництва держави породжує відчуття безкарності. Безкарність - призводить до насилля», - підсумував Луканов.

 

Також Комітет КНМП закликав усі фракції Верховної Ради вже на найближчому позачерговому засіданні ініціювати звіт «силовиків» про хід слідства у справі зникнення Климентьєва та конкретні заходи, які здійснюється правоохоронцями для розкриття цього злочину.

 

Нагадаємо, за словами заступника міністра внутрішніх справ України Василя Фарінника, наразі МВС відпрацьовує вісім версій зникнення головного редактора харківської газети «Новый стиль» Василя Климентьєва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8599
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду