Китайське телебачення прагне увійти в український ефір

21 Серпня 2010
6974
21 Серпня 2010
13:55

Китайське телебачення прагне увійти в український ефір

6974
Китайське телебачення прагне увійти в український ефір

Китайське телебачення прагне увійти в український ефір. Про це в інтерв'ю тижневику «2000» заявив Надзвичайний і Повноважний посол КНР в Україні Чжан Сіюнь.

 

За словами посла, до нього вже зверталися китайські канали з таким питанням: «У нас в країні більше 150 різних телестудій. І коли стало відомо, що я їду в Україну послом, багато наших телевізійників звернулися до мене з проханням про допомогу в цьому питанні. Будемо допомагати», - говорить Чжан Сіюнь.

 

Також посол зазначив, що Україна досить відома в Китаї: добре знають творчість Тараса Шевченка, співають народні українські пісні та транслюють українські фільми по телебаченню. «А які тут показують китайські фільми - поки не з'ясував. Оціню ситуацію і буду намагатися посилити роботу у цьому напрямку», - зазначив Чжан Сіюнь.

 

Нагадаємо, на початку 2010 року китайська телекомпанія CNC (China Xinhua News Network Corp.) почала мовити  китайською мовою 24 години на добу в низці європейських країн. Зазначимо, на думку китайських чиновників, західні канали дуже упереджені у своїй діяльності і бачать у житті Китаю лише негатив. Тож провідною метою CNC є розширення інформаційного впливу країни у світі.

 

Водночас, як повідомляла ТК, 28 липня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення долучила китайський російськомовний інформаційний канал «CCTV Русский» до списку адаптованих. Це означає, що його без перешкод можуть поширювати українські кабельні мережі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6974
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Китайці крізь
5149 дн. тому
Китай опанував Росію, вони найбажаніші гості на конференціях журфаку МДУ, то ж тісно стало, тепер до нас. Чорні опановують світ: Мексика Америку, Азія з ціиганщиною Росію та Европу. І до чого тут Дні незалежності держав?!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду