Герман: Ми хотіли б, щоб преса була ефективним посередником у відносинах влади з суспільством

19 Серпня 2010
15758
19 Серпня 2010
14:44

Герман: Ми хотіли б, щоб преса була ефективним посередником у відносинах влади з суспільством

15758
Герман: Ми хотіли б, щоб преса була ефективним посередником у відносинах влади з суспільством

З осені адміністрація президента почне проводити «журналістські четверги» для спілкування з представниками ЗМІ, сказала Ганна Герман в інтерв`ю інформаційному агентству  «ЛІГАБізнесІнформ». За її словами, щотижня зустрічі з редакторами проводить глава Адміністрації, а у вересні з журналістами зустрічатимуться його заступники.

 

«У президента є свій стиль (спілкування з журналістами) - він багато робить і мало говорить. Думаю, це правильний стиль. Чоловічий і відповідальний», - цитує слова Ганни Герман інтернет-видання «Українська правда».

 

«У нас склалася добра форма спілкування з редакторами у вільному режимі. Щотижня такі зустрічі проводить глава адміністрації. З осені почнемо проводити журналістські четверги з заступниками глави за всіма напрямками», - заявила Герман.

 

«А взагалі, ми цілодобово доступні у спілкуванні з журналістами - телефонуєте, приходьте, ми завжди відкриті для вас», - запевнила вона.

 

При цьому запитання про те, яким чином сформований пул журналістів (ЗМІ, яких вони представляють) під час візитів глави держави, Герман переадресувала до керівника прес-служби президента Дениса Іванеска.

 

«Я не втручаюся в цей процес. Як правило, не втручаюся», - зазначила вона.

 

Вона зазначила, що якщо в секретаріаті екс-президента Віктора Ющенка «основний наголос ставився на пропаганду української ідеї, як її розуміла тодішня адміністрація», то в адміністрації Януковича «більш приземлені пріоритети».

 

«Перший - це реформи [...]. Другий пріоритет - це демократія [...]. І третій пріоритет - це ефективне керування країною, простіше кажучи, порядок у державі, який дуже інтенсивно наводить новий президент», - заявила Герман.

 

«Тому ми зацікавлені у відкритості влади для преси. Ми хочемо об'єктивного й правдивого висвітлення діяльності президента, його адміністрації. З усіма плюсами й мінусами», - заявила соратниця президента.

 

«Нам це потрібно для роботи. Нам потрібно правдиве дзеркало, подивившись у яке, ми могли б сказати: тут у нас все добре, а тут потрібно виправити. Ми використовуємо пресу як безкоштовного експерта й консультанта. Тому ви ніколи не почуєте від нас якихось рекомендацій - пишіть, мовляв, так, а не інакше. Це теж наш пріоритет», - запевнила Герман.

 

Вона наголосила, що для АП важливо, щоб роз'яснювалася суть реформ президентської команди, щоб громадяни були «вчасно й у повному обсязі проінформовані про ті заходи влади, які спрямовані на соціальний захист або іншу допомогу».

 

«Ми хотіли б, щоб преса була ефективним посередником, комунікативним механізмом у відносинах влади з суспільством. Щоб преса, таким чином, допомагала допомагати людям», - заявила Герман.

 

А на прохання прокоментувати статтю письменника Юрія Андруховича у німецькій газеті, у якій він просить Європу «не зводити очей» з України, вона відповіла: «Я б краще читала романи Андруховича. Але він давно нічого нового хорошого не пише. Політична публіцистика - не його спеціальність».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15758
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Drahoman
5008 дн. тому
Цей Ordnung, котрий наводить президент і розтлумачує ГГ, цілком випадково не передбачає місця для бібліотек, книгарень, музеїв, заповідників, українських видавництв (передусім тих, що не підлягають посткомсомольському чи кадебешному керуванню), грубих літературно-мистецьких часописів, іншої непровладної періодики. І цензури впритул не видко, і дистрибуія якось на кожному кроці провалюється.
olegators
5009 дн. тому
Повністю згоден з попереднім виказом. Пропоную ігнорувати так звані щочетвергові зібрання або робити альтернативні в отченні адмінбудівлі)))
Про пріоритети
5009 дн. тому
"То у нас більш приземлені пріоритети - дерибан..." (Г.Герман)
Марна трата часу!
5009 дн. тому
Нафіга ходити на ці зустрічі, коли відповідей на небажані запитання не даватимуть! Невже наївні журналісти вірять, що хтось відповість на запитання на кшталт "Чому підняли ціни на газ?" та "Чому держава впала на коліна і від...сала у Фірташа"? Краще по четвергах ходити на кінопрем'єри.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду