ТВі отримав інформацію про лист Валенси від France-Presse, France-Presse – від Інституту Леха Валенси

16 Серпня 2010
17399
16 Серпня 2010
18:01

ТВі отримав інформацію про лист Валенси від France-Presse, France-Presse – від Інституту Леха Валенси

17399
ТВі отримав інформацію про лист Валенси від France-Presse, France-Presse – від Інституту Леха Валенси

ТВі отримав інформацію про лист Леха Валенси до Віктора Януковича приводу занепокоєння «погіршенням ситуації зі свободою слова» з інформаційної агенції Agence France-Presse (AFP). Про це в коментарі ТК сказав генеральний директор ТВі Микола Княжицький, коментуючи заяву заступника глави Адміністрації президента Ганни Герман.

 

«Нам стало про це відомо з агентства France-Presse - ми просто процитували інформаційну стрічку. Я першим це процитував навіть не на ТВі, а на марафоні на 5-му каналі. Я зайшов в інтернет, прочитав France Presse - і процитував», - сказав він.

 

Як розповіла ТК кореспондент Agence France-Presse в Україні Анна Цуканова, повідомлення AFP готували її польські колеги. «У ньому написано, що про цей лист у п'ятницю повідомив Інститут Леха Валенси і, зокрема, в нашій новині цитується керівник інституту Пьотр Гульчинський, який каже, що лист Леха Валенси в цей день (у п'ятницю) має бути доставлений до Посольства України у Варшаві, щоб бути переданим президенту Януковичу», - процитувала вона.

 

За словами Миколи Княжицького, щойно, 16 серпня, завершилася його зустріч з Ганною Герман, якій він пояснив, звідки канал дістав лист. «У нас відбулася хороша розмова. Від імені нашого журналістського колективу я запевнив пані Герман, що ми не є противниками особисто президента і навпаки - готові підтримати будь-які його починання, що стосуються свободи слова. Вона запевнила, що ми в цьому є однодумцями, ми домовилися ще раз зустрітися і шукати шляхи, яким чином робити так, щоб з різних сторін прикрі випадки не відбувалися».

 

Як писала ТК, 14 серпня прес-служба ТВі з посиланням на інформагентство Agence France-Presse (AFP) повідомила про те, що екс-президент Польщі Лех Валенса передав лист президенту Віктору Януковичу через посольство України у Варшаві. У листі він висловив своє занепокоєння «погіршенням ситуації зі свободою слова в Україні». Зокрема, Валенса був «стурбований повідомленнями, що надходять з України, про те що два телеканали - 5 канал і ТВі - позбавляють ліцензій», повідомив Пьотр Гулчинський, голова Інституту Леха Валенси.

 

16 серпня заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман заявила, що лист Леха Валенси до Віктора Януковича посольству України у Варшаві передали тільки 16 серпня о 16-й годині. У зв'язку із цим вона висловила своє здивування тим, що сайт ТВі був ознайомлений зі змістом листа ще до його передачі. Її цікавило, чи йдеться про сплановану акцію і чи знайомий сам Лех Валенса із суттю справи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17399
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду