Юрій Стець: Цей процес або залишить право на свободу слова або знищить його

16 Серпня 2010
19483
16 Серпня 2010
01:01

Юрій Стець: Цей процес або залишить право на свободу слова або знищить його

19483
Юрій Стець: Цей процес або залишить право на свободу слова або знищить його

Екс-генпродюсер 5-го каналу, депутат від НУНС Юрій Стець закликав суддів не брати на себе відповідальність за знищення свободи слова в Україні. Про це він сказав під час трьохгодинного телемарафону на телеканалі ТВі, пише інтернет-видання «Українська правда».

 

«Судді мають розуміти, що цей процес або залишить право на свободу слова або знищить його. Я не думаю, що ті судді, які завтра будуть розглядати це питання за 15-20 хвилин зможуть визначити для себе чи готові вони увійти в історію України як ті люди, які своїм рішенням знищили свободу слова в Україні», - зазначив він.

 

На думку Стеця, «люди, які прийшли до влади займаються дурнею, а не державницькими справами».

 

«Вони плутають посаду державного діяча з посадою кишенькового обслуговувача бізнес-інтересів певної бізнес структури. Я маю на увазі голову СБУ та інших недемократичних керівників нашої країни», - вважає депутат.

 

Сьогодні, 16 серпня Київський апеляційний адмінсуд буде розглядати справу про надання частот і ліцензій 5-го каналу, ТВі та ще 14-ти телекомпаніям.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19483
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
sdenisenko
5004 дн. тому
Дуже прикро, коли прикриваються свободою слова задля захисту своїх бізнесових інтересів. Чому 5 канал мовчав, коли радіо 5 отримало майже 40 радіочастот одним пакетним конкурсом, що собі не дозволяла Нацрада навіть у часи Кучми? Чому ТВі та особливо пан Княжицький лише зараз згадав про свободу слова, а не тоді, коли мав впливати на її становлення, обіймаючи посаду члена Національної Ради? Навіщо боятися нового конкурсу, якщо попередній був також справедливим? Відповіді, нажаль, відомі всім, проте за старим українським звичаєм кожен бачить лише край свого власного городу. Ліцензування телерадіопростору завжди було, є і найближчим часом залишиться непрозорим та заангажованим. Пан Княжицький розуміє, що пан Манжосов не планує розвивати мережу ТВі, маючи інші інтереси до інших компаній. Чому про це не говорить пан Княжицький? Тому що він би робив те ж саме, знову потрапивши до складу тих, хто визначає рівень доступу до того слова, свободу якого згадують тільки тоді, коли хтось недоотримує прибуток на інвестований капітал.
Налоговая милиция
5004 дн. тому
Товарищу Космополиту без имени: народ требует фактов - где, сколько и что именно было украдено секретарём комитета по свободе слова и информации?
Космополит
5004 дн. тому
Юра, тебе не стыдно? Удивительно, вор учит судью, как честно судить...
Owen, the USA
5005 дн. тому
Read "Ukrainian Journalist" magazine, http://nsju.org/archive/2010. I support Your movement for Journalists Freedom! We're together!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду