Княжицький просить Януковича про зустріч

13 Серпня 2010
10611
13 Серпня 2010
11:28

Княжицький просить Януковича про зустріч

10611
Княжицький просить Януковича про зустріч

Генеральний директор телеканалу ТВі Микола Княжицький просить зустрічі з президентом Віктором Януковичем. Про це йдеться у його відкритому листі.

 

Це прохання викликане тим, що у понеділок, 16 серпня, в Апеляційному адміністративному суді міста Києва має розглядатися питання про позбавлення ТВі ліцензій за позовом компаній Валерія Хорошковського, про яке він дізнався випадково.

 

«Рішення цього суду набуде чинності відразу. Якщо воно буде прийнято під тиском Хорошковського, в чому ми, на жаль, майже не сумніваємось, нам доведеться вимкнути більше десятка передавачів по всій країні, будуть порушені права багатьох відомих не тільки в нашій країні талановитих журналістів, які в результаті припинення мовлення можуть втратити роботу», - наголосив він. За його словами, оскільки у ТВі вкладені значні іноземні інвестиції, то позбавлення телеканалу ліцензій спричинить за собою позови в міжнародні суди.

 

«На очах у всієї країни ви доручили Валерію Хорошковському розібратися зі скаргами журналістів. Після такого доручення Хорошковський мав би наступного дня подати у відставку. Тому що саме він на сьогодні є символом обмеження свободи слова і конфлікту інтересів не тільки для всіх вільних людей нашої країни, але і для всієї Європи», - йдеться у листі Княжицького. За його словами ніде у світі, «таємну поліцію не очолює медіамагнат, який одночасно вершить долі суддів».

 

Також у своєму листі пан Княжицький радить президенту прислухатися до заступника глави своєї адміністрації Ганни Герман: «Не до того, що вона говорить публічно, намагаючись хоч якось обілити ваш образ, який псує один з керівників ваших спецслужб, а до того, що вона може сказати вам особисто, спираючись на свій європейський досвід».

 

Наприкінці свого відкритого листа Микола Княжицький висловив впевненість, що президент його звернення не побачить: «Ми вже не перший раз просимо про зустріч. Тим не менше з блогерами ви зустрічатися готові, з Валерієм Хорошковським зустрічаєтесь регулярно, а з колективами ТВі та 5-го каналу чомусь ні. Одначе колись ви все ж таки побачите цей лист. І подякуєте мені за мою громадянську позицію. Дякую і вам, Вікторе Федоровичу».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10611
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду