У 2010 році імідж України формуватимуть за допомогою фотоальбомів та роликів

2 Серпня 2010
8268
2 Серпня 2010
16:31

У 2010 році імідж України формуватимуть за допомогою фотоальбомів та роликів

8268
У 2010 році імідж України формуватимуть за допомогою фотоальбомів та роликів

Кабмін розподілив виділені у 2009 році  кошти на просування іміджу України. За програмою за програмою «Фінансова підтримка забезпечення міжнародного позитивного іміджу Ураїни» виділено 9,2 млн грн з загальної суми 232 млн.

 

Відповідну постанову  «Про затвердження Порядку використання у 2010 році коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки забезпечення міжнародного позитивного іміджу України» уряд ухвалив 19 липня 2010 року.

 

До переліку основних статей витрат увійшли такі заходи, як розроблення стратегії позиціонування української держави за кордоном, а також проведення соціологічних досліджень; проведення круглих столів із представниками ЗМІ для обговорення їх місця і ролі у цьому процесі; розробка сайтів МЗС та дипломатичних установ України за кордоном; співробітництво з іноземними ЗМІ, публікація в них іміджевих матеріалів; а також створення промо-відеороликів, друк буклетів, фотоальбомів, книг, тощо.

 

Як розповів у коментарі газеті «Сегодня» заступник директора департаменту інформаційної політики МЗС Сергій Саєнко,  до середини вересня пропонують видати два подарункові фотоальбоми тиражем до 1000 екземплярів. Перший присвятять прозповіді про країну, другий - туристичній інфраструктурі. Також протягом найближчих місяців знімуть і пустять в ефір трихвилинний ролик під умовною назвою «Пізнайте Україну», який, як передбачається, транслюватимуть на таких телеканалах, як  Euronews таCNN та інших.  Ще частину коштів витратять на зйомки п`ятнадцятихвилинного презентаційного відеофільму - для презентацій на виставках, конференціях, ярмарках. Також профінансують підтримку веб-сайтів МЗС та дипломатичних представництв України за кордоном, зокрема, забезпечать переклад на іноземні мови.  

 

Як писала ТК, державну цільову програму формування позитивного міжнародного іміджу України Кабмін затвердив у червні 2009 року. Програма, яка розрахована до 2011 року, передбачає інформаційну кампанію, спрямовану на «зміцення міжнародного авторитету України у сфері політики, економіки та культури». Особливу увагу Кабмін планував приділити телерадіомовленню, передбачивши 80 мільйонів на забезпечення зарубіжних трансляцій, закупку та створення програм на телеканалі Всесвітньої служби «Українське телебачення та радіомовлення» (УТР).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8268
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду