Чиновники намагалися заборонити розповсюджувати партійну газету «Севастопольський бриз» через «загрозу бійки»

2 Серпня 2010
10549
2 Серпня 2010
11:33

Чиновники намагалися заборонити розповсюджувати партійну газету «Севастопольський бриз» через «загрозу бійки»

10549
Чиновники намагалися заборонити розповсюджувати партійну газету «Севастопольський бриз» через «загрозу бійки»

Голова Ленінської районного партійного осередку «Батьківщина» повідомила главу райдержадміністрації про те, що 24 і 25 липня буде виставлений намет біля першої міської лікарні та біля супермаркета з метою розповсюдження газети «Севастопольський Бриз». Про це йдеться на сайті БЮТ.

 

Наступного дня Ленінська райдержадміністрація подала в Окружний адміністративний суд Севастополя позов про обмеження прав на проведення зборів. Районна влада просила суд заборонити встановлення ятки, оскільки «це може створити реальну небезпеку бійки чи правопорушень, загрозу здоров'ю населення чи правам і свободам інших людей». Крім того, у позові намет названо малою архітектурною формою, для встановлення якої потрібний спеціальний дозвіл.

 

Окружний адміністративний суд Севастополя відхилив цей, а також повторний позови райдержадміністрації. Апеляційний суд Севастополя також вирішив відмовити у задоволенні позову чиновникам райдержадміністрації.

 

Перший заступник голови Севастопольської міської партійної організації ВО «Батьківщина» Микола Іванюк, коментуючи цю ситуацію, зазначив: «Ми бачимо спробу прямого тиску на партійний осередок з боку райдержадміністрації: не вмотивовані претензії, судова тяганина. Ми не маємо можливості виступати на телеканалах, бо редактори бояться запрошувати представників опозиції. А тепер ще намагаються заборонити публічно розповсюджувати нашу газету».

 

На думку Іванюка, розповсюдження партійної періодики через намети є найбільш демократичним способом, тому що до намету підходять тільки ті люди, які хочуть прочитати газету. У таких діях влади Микола Іванюк вбачає загрозу для громадян у вільному отриманні інформації.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10549
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду