Два провайдери отримали нові ліцензії та анулювали попередні, розширюючи територію

28 Липня 2010
18658
28 Липня 2010
19:11

Два провайдери отримали нові ліцензії та анулювали попередні, розширюючи територію

18658
Два провайдери отримали нові ліцензії та анулювали попередні, розширюючи територію

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 28 липня видала нові ліцензії провайдерів програмної послуги алуштинському ПП «ТРК "555"» і прилуцькому ТОВ «ТРК "ТІМ"» та анулювала за їхніми заявами попередні ліцензії у зв'язку з тим, що компанії збільшили територію розповсюдження сигналу та кількість домогосподарств.

 

Нагадаємо, що такий механізм взаємодії з провайдерами запропонував регулятор, відмовляючи їм у переоформленні ліцензії у зв'язку зі збільшенням території, кількості домогосподарств, ресурсу та кількості програм, оскільки за чинним законом будь-яке переоформлення коштує лише 85 гривень (при оформленні нової ліцензії натомість сплачується збір, розмір якого залежить від усіх вище перерахованих параметрів).

 

При цьому в коментарі ТК директор асоціації «Укртелемережа» Наталія Клітна зауважила, що провайдери згодні отримувати нові ліцензії якщо йдеться про нові території, однак вони виступають проти вимоги Нацради подавати заявки на нові ліцензії, якщо йдеться про збільшення ресурсу чи кількості програм. «Збільшення ресурсу для кабельників - це безпосередні інвестиції в розвиток мережі», - наголосила вона.

 

Тим часом на засіданні 28 липня Нацрада відмовила в переоформленні у зв'язку зі збільшенням ресурсу та кількості програм ТОВ «КТЛ» з міста Алчевська та ФОП Донченку С. О. з міста Первомайська. Представниця компанії КТЛ, яка хотіла збільшити ресурс із 57 до 75 каналів, звернула увагу на те, що в законі є пряма норма, яка дозволяє переоформлення на цих підставах, і за це сплачується збір 85 гривень.

 

Голова Нацради Володимир Манжосов на брифінгу зазначив, що при отриманні провайдерами нової ліцензії збір нараховується, виключаючи суму, яка була заплачена за попередню ліцензію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18658
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду