Львівське радіо «Еко» віддалося мережі «ФМ Галичина»

28 Липня 2010
28322
28 Липня 2010
18:28

Львівське радіо «Еко» віддалося мережі «ФМ Галичина»

28322
Львівське радіо «Еко» віддалося мережі «ФМ Галичина»

Львівська ТРК «Західна столиця ФМ» 28 липня переоформила свою ліцензію на мовлення на частоті 89,7 МГц у Львові у зв'язку зі зміною фактичної адреси та програмної концепції. Відповідні зміни в ліцензію внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

 

У програмній концепції мовника зменшилася частка інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм, зникли дитячі програми та загалом зменшилися обсяги власного мовлення. Також компанія попросила дозволити їй використовувати додатковий позивний: на додачу до «Еко» - «ФМ Галичина». ТРК «Західна столиця» пояснила, що подала заявку на реєстрацію свого позивного як знаку для товарів і послуг, у чому їй відмовили (схожий знак уже зареєстровано), і зараз вона оскаржує цю відмову в суді. Національній раді компанія надала угоду з ТРК «Галичина» про спільне використання позивного.

 

Перший заступник голови Національної ради Оксана Головатенко зауважила, що в деяких місцях під Львовом ТРК «Західна столиця» перетинається з ТРК «Галичина» і глядачі не можуть ідентифікувати, де яка радіостанція. Представник компанії заперечив цю інформацію. За його словами, дві радіостанції не перетинаються по територіях.

 

Тоді пані Головатенко виступила проти того, щоб компанія мала два позивні, тому що це, за її словами, заборонено законодавством (начальник юридичного управління Нацради зауважив, що законодавство не обумовлює кількість логотипів і позивних і це питання не врегульоване). Вона запропонувала, щоб Нацрада замінила позивний «Західній столиці», а не додала ще один. І хоча працівники ліцензійного департаменту відзначили, що в такий спосіб відбувається заміна однієї компанії на іншу, Нацрада проголосувала за те, щоб поміняти позивний «Еко» на «ФМ Галичина».

 

Представник «Західної столиці» не заперечив проти повної заміни позивного. А на запитання Нацради, чи йдеться про ретрансляцію, він відповів заперечно, додавши, що його компанія має договір з ТРК «Галичина» про спільне виробництво та пообіцяв надати його Нацраді.

 

Нагадаємо, що львівська ТРК «Галичина» минулого року виграла на конкурсі 11 частот у львівській і волинській областях. Вона змагалася і за частоти у Львові, але програла 89,1 МГц групі ТАВР, а 102,1 МГц - ТРК «Праймедіа».

 

За інформацією львівських видань, радіомережа «ФМ Галичина» належить львівським бізнесменам з фракції БЮТ, які розбудовують регіональний медіахолдинг.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28322
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду