Журналіста Одеської ОДТРК, який показав чиновника, що переплутав Мирного з Шевченком, хочуть перевести у звукорежисери

28 Липня 2010
11935
28 Липня 2010
10:37

Журналіста Одеської ОДТРК, який показав чиновника, що переплутав Мирного з Шевченком, хочуть перевести у звукорежисери

11935
Журналіста Одеської ОДТРК, який показав чиновника, що переплутав Мирного з Шевченком, хочуть перевести у звукорежисери

За рішенням керівництва Одеської ОДТРК журналісту Богдану Осінському, який відомий завдяки репортажу, де чиновник приписав авторство роману «Хіба ревуть воли, як ясла повні?» Тарасові Шевченку, запропонували перейти на посаду звукорежисера.

 

Про це «Детектор медіа» дізналася від самого кореспондента. За його словами, у жовтні у компанії заплановано реорганізацію, згідно з якою усіх журналістів (коментаторів) буде переведено на посади редакторів. У цьому переліку зазначено понад десять осіб, серед яких і Богдан Осінський. Однак, на відміну від решти колег, йому єдиному запропонували посаду звукорежисера.

 

«Розмови про ці кадрові зміни у компанії велися давно, - розповідає пан Осінський. - А минулого тижня нас почали викликати по одному та по двоє представники адміністрації. Вони проводили нас в кабінет і пропонували підписати наказ, де йшлося про те, що ми ознайомлені з тим, що нинішня ставка коментатора скасовується, проводиться реорганізація, і замість неї вводиться ставка редактора, а функції лишаються ті ж самі».

 

Під час зустрічі з керівництвом журналіст поцікавився, чому ставки редактора не вистачило саме йому. «Мені відповіли, що от зараз у нас у відпустці наш директор радіо Володимир Невмитий, показали документ, підписаний ним, і сказали, що саме він рекомендував перевести мене у звукорежисери».

 

Сам журналіст пов`язує таке рішення з репортажем про чиновника, який сплутав Панаса Мирного з Тарасом Шевченком. «Я вважаю, це рішення прийняли, щоб позбутися мене. Я, звичайно, можу працювати звукорежисером і володію всіма необхідними для цього навичками. Але, по-перше, йдеться про меншу зарплату, а по-друге, це зовсім не журналістська робота. Зручніше, щоб замість маячити перед чиновниками, я займався аудіомонтажем і не ставив незручних запитань», - сказав пан Осінський

 

Як повідомляла ТК, після виходу згаданого вище матеріалу в ефір (9 березня 2010 року) керівництво телерадіокомпанії винесло його автору догану, а решту журналістів та редакторів зобов'язали подати пояснювальні записки щодо того, яким чином сюжет потрапив у випуск новин. Для застосування санкцій двічі проводили засідання Цехового профкому радіо, який відхилив подання адміністрації про винесення догани Осінському. 

 

Пояснити рішення компанії ТК попросила заступника генерального директора Одеської ОДТРК Володимира Невмитого. Відповідаючи на запитання кореспондентки, він зазначив, що кадрові зміни відбуватимуться у рамках рішення Держкомтелерадіо щодо обласних телерадіокомпаній і подробиці обіцяв розповісти пізніше, оскільки нині перебуває у відпустці та не володіє повним обсягом інформації.

 

Аналогічні питання ТК поставила генеральному директору телекомпанії Оксані Матюх, яка пообіцяла надіслати коментарі на електронну адресу редакції.

 

 У коментарях ТК заступник голови Держкомтелерадіо Дмитро Кравченко уточнив, що 22 квітня 2010 було прийнято рішення колегії Держкомтелерадіо про оптимізацію штатних колективів ОДТРК. «Керуючись ним, менеджмент може запроваджувати необхідні для покращення роботи кадрові зміни на власний розсуд», - сказав пан Кравченко.

 

ТК інформуватиме читачів щодо подальшого перебігу подій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11935
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Шустер
5044 дн. тому
не ну как вам нравится этот директор радио? писульку свою накалякал, и в кусты... сори, в отпуск. а тут пусть его журналиста распинают. НИЗКО И ПОДЛО!!!!!! (извините за крик)
Fantasy
5044 дн. тому
Так неугодного Осинского решили уйти? Могу себе только представить, в какой обстановке работает человек. А руководство тем временем отдыхает в отпусках и спит себе спокойно. конечно, это же не начальникам лишаться работы в кризис! это же не им закрывают рот, опускают в должности. пусть бы где-нибудь в европейской стране вот так вот "сокращали" журналиста, дерьма не обобрались бы. противно. просто осиное гнездо какое-то. мой совет как коллеге Осинскому не отчаиваться. оппозицию всегда не любили, ну и что с того? зато честнее были.. так что Осинскому выпало тяжелое дело, но дело чести. отстояв свою должность, он заставит этих чиновников понять, что четвертая власть в Украине существует. Удачи!
Кашалот
5044 дн. тому
Я уже бегу за попкорном - очень интересно, какую отмазку придумает на этот раз Матюх? Наверное, скажет, что он план не выполнял, старших не слушал, лупил собак, курил табак, бухал, морально разлагался, и вообще - старших не слушался... В конце-концов, скажет "мне его морда не нравится")
Василий Гломгольд
5044 дн. тому
Все ясно, як білий день. Оксана Матюх знайшла ""лазейку", щоб позбутися неугодного журналіста... Свобода слова від ПР в дії
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду