«1+1» погрожує судом Вікторії Сюмар та «Українській правді»

21 Липня 2010
22233
21 Липня 2010
23:05

«1+1» погрожує судом Вікторії Сюмар та «Українській правді»

22233
«1+1» погрожує судом Вікторії Сюмар та «Українській правді»

«1+1» заперечує, що гендиректор телеканалу Олександр Ткаченко здійснював тиск на журналістів. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на заяву прес-служби «1+1» у відповідь на статтю Вікторії Сюмар «Цензура як вона є», опубліковану у виданні.

 

Зокрема на телеканалі заперечують, що Ткаченко безпосередньо керував ньюз-румом протягом тижня з 11 травня.

 

«Насправді... між Олександром Ткаченком та журналістами телеканалу «1+1» відбувався тісний діалог щодо знаходження єдиного розуміння стандартів журналістської діяльності, а саме визначення критеріїв збирання, одержання та підготовки інформації для її оприлюднення в ефірі телеканалу, а також виконання журналістами своїх редакційно-посадових обов'язків», - сказано у заяві.

 

На «1+1» також не погоджуються з твердженням автора про те, що в таких діях Ткаченка вбачаються ознаки перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

 

«Хочемо вас розчарувати, оскільки перешкоджання законній професійній діяльності журналістів як кримінально каране діяння виражається у примушенні до поширення певної інформації або відмові в її поширенні, знятті передачі з ефіру та здійснюється шляхом погроз, застосування фізичного насильства, обману, шантажу, підкупу тощо», - йдеться у заяві.

 

Прес-служба каналу просить «навести факти та аргументувати твердження щодо незаконних дій Генерального директора ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1», які б могли кваліфікуватися як перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, відповідальність за яке передбачена частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України».

 

«У разі ненадання Вами такої інформації, підтвердженої фактами, ми залишаємо за собою право довести у суді, що Ваші дії можуть бути кваліфіковані як такі, що принижують честь та гідність фізичної особи, а також ділової репутації фізичної або юридичної особи, та тягнуть за собою відповідальність згідно з ст.ст. 16, 23, 277 Цивільного Кодексу України», - сказано у заяві.

 

У свою чергу автор матеріалу про цензуру у ЗМІ Вікторія Сюмар надала «Українській правді» аргументи своїх тверджень з приводу Ткаченка.

 

Зокрема, вона стверджує, що  протягом тижня з 11 травня Ткаченко безпосередньо керував ньюз-румом, аргументуючи тим, що у нього самого є багато запитань до деяких журналістів стосовно журналістських стандартів.

 

«Про це він сказав після оприлюднення журналістами каналу «1+1» відкритого листа, в якому вони заявили про вичитування особисто паном Ткаченком матеріалів перед ефіром та зникнення сюжетів із критикою чинної влади», - пише автор.

 

Також вона наголошує, що Ткаченко є безпосереднім представником власника телерадіоорганізації, а частина 3 статті 57 Закону «Про телерадіомовлення» визначає, що «власник телерадіоорганізації не має права втручатися у творчу діяльність телерадіоорганізації в інший спосіб, ніж через внесення змін до редакційного статуту телерадіоорганізації».

 

«Також за повідомленням ЗМІ Олександр Ткаченко заявив про допустимість відходу від професійних стандартів (малася на увазі незбалансованість) у т.зв. «редакційних матеріалах», що суперечить пп. 3.4. Редакційного статуту ТРК «Студія 1+1», - пише Сюмар.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22233
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Запитання
5045 дн. тому
Ткаченко допрацює до кінця літа чи його знімуть 13-го серпня, як призначали колись? І правда, що він шукає роботу за кордоном?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду