Нацрада відмовила кільком компаніям у продовженні ліцензії та оголосить конкурси на їхні частоти

14 Липня 2010
20068
14 Липня 2010
17:31

Нацрада відмовила кільком компаніям у продовженні ліцензії та оголосить конкурси на їхні частоти

20068
Нацрада відмовила кільком компаніям у продовженні ліцензії та оголосить конкурси на їхні частоти

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 14 липня відмовила в продовженні строку дії ліцензії КП «Регіональна ТРК "Пульс (м. Красноперекопськ, АР Крим) на частоті 102,6 МГц у Красноперекопську. Причиною для такого рішення стало попередження, винесене компанії у квітні на виявлені в поданих документах недоліки, які компанія не захотіла усунути. На минулому засіданні питання цієї ТРК відклали через неявку представників, але вони знову не з'явилися.

 

Нацрада відмовила в дозволі на тимчасове мовлення ТОВ «ТРК "ФНБ"» (м. Дунаївці Хмельницької області) на 40 ТВК у Дунаївцях. Компанія не подала вчасно заяву про продовження строку дії ліцензії через брак коштів. Але нещодавно отримала запевнення від нового голови райдержадміністрації, що він готовий підтримати ТРК, тому звернулася з проханням дозволити тимчасове мовлення, поки вона не подасть заяву. Регуляторний орган відмовив.

 

Таку саму відмову одержало ПП «ТРК "Майдан FM"» (м. Біла Церква Київської області) щодо мовлення на частоті 106,8 МГц у Білій Церкві. Цій компанії Нацрада відмовила в продовженні строку дії ліцензії ще в грудні 2009 року через те, що мовник спізнився з подачею заяви. Нині їм відмовили і в тимчасовому дозволі.

 

Частоти цих компаній будуть виставлені на конкурс.

 

Що ж до ТРК «Рівне-атом» відособленого підрозділу «Рівненська АЕС» ДП «НАЕК "Енергоатом"» (м. Кузнецовськ Рівненської області), яка мовить на 31 ТВК у Кузнецовську, рішення не було прийняте. Проект передбачав відмову в продовженні строку дії ліцензії, оскільки ТРК за сім років існування так і не спромоглася зареєструватися як юридична особа.

 

Представник компанії пояснив, що проблема полягає в тому, що закон забороняє органам державної влади та юридичним особам виступати засновником ТРО, якщо це не передбачено статутними документами (положенням про держорган). Щоб створити юридичну особу ТРК «Рівне-атом», за його словами, планували внести зміни у статут НАЕК «Енергоатом». Але виявилося, що слід вносити зміни у положення про Міністерство палива та енергетики, до сфери управління якого належить «Енергоатом». Цього так і не встигли зробити до моменту продовження ліцензії.

 

Слід зазначити, що ТРК «Рівне-атом» мовить 1 годину 14 хвилин на тиждень на одній частоті з телеканалом ICTV, який мовить решту часу. Перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко як варіант вирішення проблеми пропонувала ТРК «Рівне-атом» стати продакшном і укласти угоду з ICTV, який би розміщував їхні програми в ефірі на частоті в Кузнецовську.

 

Компанії також пропонували завершити всі процеси зі створення юрособи до моменту конкурсу, який Нацрада планувала оголосити на частоті, відмовивши в продовженні строку дії ліцензії ТРК «Рівне-атом».

 

Однак Нацрада так і не змогла проголосувати за відмову в продовженні ліцензії (троє членів утрималися). Питання про продовження не виносилося на голосування. Вирішення ситуації відклалося, хоча термін дії ліцензії ТРК «Рівне-атом» спливає 16 липня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20068
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
1
5057 дн. тому
Красноперекопскую ТРК "Пульс" давно пора было лишить лицензии. 7 лет она у них была, а они не вещали все эти 7 лет. Зачем интересно они ещё и продлевать лицензию собирались? чтобы ещё 7 лет частота пустовала?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду