Громадська рада рекомендує Нацраді не проводити закритих погоджувальних нарад

9 Липня 2010
15195
9 Липня 2010
11:25

Громадська рада рекомендує Нацраді не проводити закритих погоджувальних нарад

15195
Громадська рада рекомендує Нацраді не проводити закритих погоджувальних нарад

Громадська рада при Національній раді з питань телебачення і радіомовлення ухвалила свої рекомендації новому складу регуляторного органу. Нацраді рекомендують включати мотивувальну частину до рішень про результати конкурсів і перевірок та про застосування санкцій; оприлюднювати порядки денні не пізніше, ніж за тиждень, і проекти рішень - за три дні до проведення засідання; не проводити закритих засідань, не передбачених законодавством, у тому числі погоджувальних нарад; дотримуватися закону про регуляторну політику, приймаючи свої регуляторні рішення.

 

Також громадська рада висловила свою думку щодо двох законопроектів Арсенія Яценюка (щодо заборони анулювання ліцензій та заборони Нацраді брати участь у судах за відсутності повноважного складу) - їх рекомендують відхилити.

 

Крім цього, громадська рада запропонує Національні раді оприлюднити оголошення про оновлення складу громадської ради та прийом заяв на членство від громадських організацій.

 

Дискусію серед членів громадської ради викликало питання, винесене Катериною Котенко - щодо процедури обрання членів Національної ради. Вона пропонувала звернутися до Комітету з питань свободи слова та інформації з проханням надати документи щодо обрання нових членів Нацради. У разі невідповідності їхніх документів - звернутися до всіх кандидатів у члени Нацради з попередженням про можливість судового оскарження. Крім того, звернутися до Верховної Ради з рекомендацією переглянути постанови про призначення нових членів, визнати їх нечинними і просити дотримуватися законодавства.

 

Але Павло Моісеєв та Володимир Горобцов зауважили Катерині Котенко, що має місце конфлікт інтересів у цьому питанні, адже частина членів громадської ради були кандидатами в члени Нацради. «Ми можемо заявити свою думку про порушення закону. Звертатися за документами ми не маємо підстав», - додав голови громадської ради Тарас Шевченко. Відтак, проект рішення переформулюють відповідно до зауважень та виставлять на електронне голосування членів Нацради.

 

Засідання громадської ради відбулося 8 липня. У ньому взяли участь голова правління громадської ради Тарас Шевченко, заступник голови правління Павло Моісеєв, секретар правління Ольга Большакова та члени громадської ради Володимир Горобцов, Валерій Іванов, Катерина Котенко, Катерина М'ясникова, Леся Тарновецька, Андрій Соломаха. Також на засіданні були присутні заступник голови Лариса Мудрак та члени Національної ради Оксана Єлманова та Ірина Опілат.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15195
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду