Тарас Аврахов: «Розлучення НРКУ з “Ерою” можливе, але треба пам’ятати про людей»

8 Липня 2010
7203
8 Липня 2010
16:02

Тарас Аврахов: «Розлучення НРКУ з “Ерою” можливе, але треба пам’ятати про людей»

7203
Тарас Аврахов: «Розлучення НРКУ з “Ерою” можливе, але треба пам’ятати про людей»

Генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов зазначив, що проблем на НРКУ багато, головна з яких та, що Національна радіокомпанія позбавлена частотного ресурсу, тому своїм першочерговим завданням  він бачить розбудову FM -покриття. Про це він заявив під час прес-конференції 8 липня.

 

«Ми сподіваємось, що Національна радіокомпанія отримає нарешті радіочастотний ресурс, і буде почута. Коли радіокомпанії переходили на FM-ресурс, то у НРКУ виявилося аж три обласні центри. Крім того давно звужується дротове мовлення. З цим також треба боротися», - сказав він

 

Відповідаючи на запитання, чи можливе розлучення з радіо «Ера», яке мовить в мережі НРКУ, пан Аврахов відповів, що так, одначе насамперед треба дивитися, щоб не постраждала якість мовлення. «А також під час всіх реконструкцій треба пам'ятати про людей», - нагадав гендиректор НРКУ.

 

За словами Аврахова, найближчим часом будуть переформатовані канали мовлення НРКУ таким чином, яким визначила держава. «Перший національний зміниться в напрямі громадсько-політичного мовлення, другий - музично-розважального, третій - культури. Відповідно буде змінюватися сітка мовлення», - зазначив він.

 

Нагадаємо, що з січня 2001 по грудень 2002 року Тарас Аврахов був головним редактором, а згодом генеральним директором ТРК «Ера». Із травня 2004 року по червень 2010 року був головою правління ЗАТ «Інформаційно-видавнича група "ТелеграфЪ"».

 

ТРК «Ера», радіо «Ера» і «Киевский телеграф» входять до медіахолдингу народного депутата Андрія Деркача (Партія регіонів).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7203
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Татьяна
5052 дн. тому
То може Тарас Аврахов використає фм-діапазон ТРК "Ера" для отримання радіочастотного ресурсу Національною радіокомпанією? Бартер.
Svitlana
5055 дн. тому
Дякую!
Григорій
5055 дн. тому
У статті пропущено, на який ресурс переходили радіокомпанії. Треба вказати: FM-ресурс.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду