Видавці протестують проти зростання податків

4 Липня 2010
17226
4 Липня 2010
12:24

Видавці протестують проти зростання податків

17226
Видавці протестують проти зростання податків

Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) протестує проти зростання податків у видавничому бізнесі в три рази. Про це йдеться у відкритому листі за підписом генерального директора УАВПП Олексія Погорєлова.

 

За експертною оцінкою фінансових служб найбільших видавничих компаній України прийняття Податкового кодексу України, який у першому читанні Верховна Рада схвалила 17 червня, призведе до зростання податків у видавничому бізнесі у 2,99 рази. Витрати видавничих компаній зростуть на 24%, а сума сплачених податків, відповідно, зменшиться на 70 - 100%.

 

До таких наслідків, за оцінкою видавців, призведе заборона таких видів діяльності приватних підприємців (СПД ФО) як рекламна діяльність, діяльність, пов'язана з організацією торгівлі, діяльність у сфері права, діяльність у сфері бухгалтерського обліку та аудиту, діяльність з консультування з питань комерційної діяльності та управління, діяльність з управління підприємствами. А також розширення бази оподаткування - «Об'єктом оподаткування є надання виробником та/або розповсюджувачем реклами послуг з виробництва та/або розповсюдження (розміщення) реклами рекламодавцю».

 

Крім того, видавці наголошують, що схвалення Податкового кодексу у запропонованій редакції призведе до зменшення кількості торгових точок преси, а це потягне за собою падіння тиражів, які продаються, орієнтовно на 30% у порівнянні з поточними показниками. «Це призведе до зменшення доходів видавничих компаній на 30%, значно знизиться ефективність їх діяльності та, відповідно, зменшиться розмір сплаченого податку на прибуток», - йдеться в листі.

 

Відтак, УАВПП закликає народних депутатів скасувати всі ініціативи, які призведуть до зростання податків у видавничій галузі в результаті запровадження Податкового Кодексу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17226
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду