Яценюк хоче заборонити спортивну тематику в рекламі алкоголю, тютюну і пива та алкогольне спонсорство

2 Липня 2010
12592
2 Липня 2010
18:05

Яценюк хоче заборонити спортивну тематику в рекламі алкоголю, тютюну і пива та алкогольне спонсорство

12592
Яценюк хоче заборонити спортивну тематику в рекламі алкоголю, тютюну і пива та алкогольне спонсорство

Народний депутат Арсеній Яценюк (НУНС) пропонує заборонити використання спортивної тематики в рекламі тютюновий виробів, алкогольних і слабоалкогольних напоїв. Відповідний законопроект № 6645 про внесення змін до закону «Про рекламу» він зареєстрував у Верховній Раді 2 липня.

 

Документ передбачає доповнити статтю 22 закону «Про рекламу» такою нормою: «Забороняється використовувати спортивну тематику в рекламі алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пива та/або напоїв, що виготовляються на його основі, знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої, тютюнові вироби, пиво та/або напої, що виготовляються на його основі».

 

Також депутат пропонує заборонити спонсорування теле-, радіопередач, театрально-концертних, спортивних та інших заходів з використанням знаків для товарів та послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої.

 

У пояснювальній записці зазначено, що мета ухвалення законопроекту - зниження рівня набуття шкідливих звичок населенням України, особливо молоддю, на яку реклама впливає найбільше.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12592
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду