Телекомпалата України розраховує на спрощення ліцензування провайдерів до кінця 2010 року

1 Липня 2010
12096
1 Липня 2010
13:11

Телекомпалата України розраховує на спрощення ліцензування провайдерів до кінця 2010 року

12096
Телекомпалата України розраховує на спрощення ліцензування провайдерів до кінця 2010 року

Телекомунікаційна палата України розраховує на спрощення порядку ліцензування провайдерів програмної послуги до кінця 2010 року. Про це йдеться в заяві президента Телекомпалати України Олександра Ляхова.

 

Згідно з «Програмою економічних реформ на 2010-2014 роки», підготовленою Комітетом з економічних реформ при президенті України, однією з цілей уряду цього року буде скорочення видів господарської діяльності, які підлягають ліцензування, на 30% до кінця 2010 року. Олександр Ляхов розраховує, що одним із цих видів має стати діяльність провайдерів платного телебачення.

 

«Телекомпалата України давно заявляє про те, що необхідно відмовитися від потрійної ліцензії, яку сьогодні зобов'язані отримувати провайдери, і замінити її єдиним порядком ліцензування. Але найкращим є варіант повної відмови від ліцензування провайдерів. У цьому випадку ринок нарешті почне позбавлятися від зарегульованості і ручного управління і переходити до саморегуляції - найбільш ефективного шляху розвитку», - заявляє Олександр Ляхов.

 

Згідно із законодавством про телекомунікації та про телебачення і радіомовлення, провайдери платного телебачення отримують ліцензію Національної комісії з регулювання зв'язку як оператори телекомунікацій та ліцензію Національної ради з питань телебачення і радіомовлення як провайдери програмної послуги.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12096
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду