Процес створення громадського телебачення в Україні наближається до фінішу – Герман

1 Липня 2010
17247
1 Липня 2010
12:52

Процес створення громадського телебачення в Україні наближається до фінішу – Герман

17247
Президент Віктор Янукович наполягає, щоб Верховна Рада розглянула законопроект «Про створення громадського телебачення в Україні» вже на початку осені, а до кінця вересня пройти перше читання. Про це заявила заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман
Процес створення громадського телебачення в Україні наближається до фінішу – Герман
Процес створення в Україні громадського телебачення і громадського радіо вийшов на «пряму дорогу, яка вже цієї осені повинна нас привести до фінішу», зауважила Ганна Герман у середу на прес-конференції в Києві.
 

Законопроект, за її словами, практично готовий. Концепцію Громадська гуманітарна рада ухвалила. Тепер - слово за громадськістю. Президент Віктор Янукович дав доручення з серпня почати обговорення законопроекту з експертами, щоб це був закон, який би справді гарантував збалансованість, об'єктивність та високі журналістські стандарти українського громадського телебачення.
 

«Саме для того, щоб створення громадського телебачення в Україні не було просто зміною вивіски на телебаченні, Президент доручив нам, щоб концепцію було винесено на всенародне обговорення. І щоб Ви всі мали можливість додати до неї своє бачення громадського телебачення. І щоб той законопроект, який ми внесемо у Верховну Раду, відображав інтереси всієї громадськості. Нам справді потрібне об'єктивне, незаангажоване, збалансоване і високопрофесійне телебачення», - сказала Ганна Герман.
 

Для консультацій запросили медіаексперта «Репортерів без кордонів»
 

Для консультацій у розробці законопроекту Адміністрація Президента запросила медіаексперта «Репортерів без кордонів» Жана Мартана. На спільній із Герман прес-конференції він повідомив, що вже провів консультації з Адміністрацією Президента, і наголосив, що намір вищої державної влади «рухатися по дорозі прогресу» є. 
 

Як зауважив Жан Мартан, він приїхав до України, щоб створити тут «сприятливий клімат» для розвитку свободи слова і свободи преси. «У Франції, наприклад, створене громадське телебачення. Але минуло багато часу для того, щоб це телебачення не стало тільки висловлюванням точки зору держави, а для того, щоб воно служило нації», - сказав Мартан.
 

Над створенням громадського телебачення Україна «б'ється» з 1997 року, зазначила заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман. Вона висловила сподівання, що Президенту Януковичу вдасться це зробити за кілька місяців. 
 
 
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Наталка Коваленко, «Радіо Свобода»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17247
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду