Медведько у липні-серпні оголосить про закінчення розслідування справи Гонгадзе

29 Червня 2010
6991
29 Червня 2010
17:19

Медведько у липні-серпні оголосить про закінчення розслідування справи Гонгадзе

6991
Медведько у липні-серпні оголосить про закінчення розслідування справи Гонгадзе

Розслідування кримінальної справи за фактом убивства журналіста Георгія Гонгадзе буде завершене у липні-серпні. Про це повідомив генеральний прокурор України Олександр Медведько, виступаючи 29 червня на засіданні Громадської гуманітарної ради під головуванням президента, пише УНІАН.

 

«Як генеральний прокурор, у присутності Президента хочу заявити, в липні-серпні будемо оголошувати про закінчення цієї кримінальної справи», - сказав Олександр Медведько.

 

При цьому генеральний прокурор нагадав, що виконавці вбивства журналіста вже засуджені.

 

Нагадаємо, вбивство Георгія Гонгадзе було скоєне осінню 2000 року.

 

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років. Ще один обвинувачений - Олексій Пукач - перебував у розшуку з 2005 року.

 

21 липня 2009 року у селі Молочки Чуднівського району Житомирської області Пукача було затримано. Після його затримання заступник голови СБУ Василь Грицак повідомив, що Пукач назвав замовників вбивства Гонгадзе і пообіцяв показати слідчим місце, де знаходиться голова журналіста.

 

28 липня 2009 року в Білоцерківському районі неподалік від села Сухоліси слідчо-оперативною групою були знайдені фрагменти черепа, які можуть належати Георгію Гонгадзе. Зарубіжні експерти підтвердили, що фрагменти черепа, знайдені у місці, яке вказав колишній Пукач, належать Георгію Гонгадзе.

 

Нагадаємо, що під час зустрічі з матір'ю Георгія Лесею Гонгадзе президент України Віктор Янукович пообіцяв якнайшвидше завершити розслідування справи. Мати переконана, що президент не зможе закрити цю справу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6991
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду